Hajdu Szabolcs, az egyik legsokoldalúbb és egyben legtehetségesebb magyar filmrendező és forgatókönyvíró már számtalanszor megmutatta, hogy a kisujjában van ez a szakma. Olyan alkotásokkal a háta mögött, mint a Fehér tenyér, a Bibliothèque Pascal, a Békeidő vagy éppen az Ernelláék Farkaséknál, a Simó Sándor osztályában végzett direktor kiszakított magának egy kis szeletet a magyar filmtörténetből. Pontosan emiatt sokunk szíve dobbanna egyszerre, ha az Ernelláék Farkaséknál trilógiává bővülhetne.

Hajdu egyik legutóbbi nyilatkozatában mesélt arról, hogy a 2016-os film nagy sikere (a Karlovy Vary filmfesztiválon elnyerte a fődíjat, vagyis a Kristály Glóbuszt) miatt lenne potenciál további két folytatásban is. Ezt persze nem légből kapott következtetés, hiszen a színházak világában már el is készültek a kvázi trilógia másik két darabja Kálmán-nap és az Egy százalék indián címekkel. És mivel ezek is csak egy lakásban játszódnának az Ernelláék formanyelvét tekintve, egyszerű lenne leforgatni őket. Reméljük, az öltönyösök majd rábólintanak.

Kiemelt kép: Török-Illyés Orsolya, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Szabó Domokos, Hajdu Zsigmond, Tankó Erika – Ernelláék Farkaséknál (Fotó: PORT.hu)