Szeptember közepén írtuk meg, hogy Véber István otthagyja az időjárás-jelentést és pályát vált, így átmenetileg Pataki Zitának egyedül kellett tartania a frontot az RTL Híradó ezen szegmensében. Szerencsére nem kellett sokat várni az erősítésre, az RTL Magyarország közleménye szerint három új meteorológussal bővült a csapat, akik felváltva lesznek láthatóak a felületeiken. 

Az RTL Klubot erősíti mostantól az Országos Meteorológiai Szolgálat három munkatársa, azaz Allaga Tamás, Simon Gergő és Vaszkó András is. „Meteorológusok új generációja kap így lehetőséget, hogy bemutatkozhasson az RTL Magyarország képernyős és online felületein. Kiválasztásuknál nem titkolt célunk volt, hogy fiatal, új arcokat ismerhessen meg a nagyközönség” – mondta el Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

Az utánpótlásnak Pataki Zita is örült: „Számomra is hatalmas újdonság, hogy nem egy, hanem három kollégám lesz! Nagyon vártam már őket, és az elmúlt hetekben – miközben a képernyős jelenlétre készítettem fel őket – félszavakból is megértettük egymást! Három teljesen más személyiség, de közös bennük a szakértelem, a kedvesség, és szerintem a nyugalom is” – mesélte Pataki Zita.

Simon Gergőt október 5-én, Allaga Tamás október 6-én, Vaszkó András pedig október 7-én debütált az RTL Klub időjárás-előrejelzésében. 

Kiemelt kép: Az immár négyfős időjárás-jelentő csapat (Fotó: RTL Klub)