Az Egyesült Államokban és hazánkban is 2018 tavaszán debütált az AMC-n a Terror című horrorsorozat. Az első évad Dan Simmons azonos című regényét vette alapul, mely egy 19. századi sarkköri expedíció eltűnt legénységének történetét meséli el. A Magyarországon sztárszereposztással forgatott epizódok nagy sikert arattak világszerte, így a csatorna megrendelte a folytatást, amely azonban teljesen másról fog szólni, mint az első évfolyam.

A Ridley Scott (Alien, Szárnyas fejvadász, Hannibal, Mentőexpedíció) nevével is fémjelzett produkció a sorozatok egy különleges fajtájába tartozik, úgynevezett antológia, azaz nem a történet köti össze az évadokat, hanem valami más. Egy antológia esetében ez a közös pont lehet a színészgárda, a készítői csapat, vagy mint a Terror esetében, a tematika. A Terror új részeiben az első szezonhoz hasonlóan egy olyan ijesztő történet elevenedik majd meg a szemünk előtt, melyben a misztikum is fontos szerephez jut. Az események azonban nagyon is realisztikusak, és történelemhűek maradnak.

George Takei a Terror: Gyalázat című sorozatban (fotó: Ed Araquel/AMC)

A sorozat folytatása a Gyalázat alcímet viseli, és augusztus 15-én, csütörtökön 23 órakor debütál a magyar AMC-n. Az új részek a II. világháború idején játszódnak, a helyszín egy japán-amerikai internálótábor, a középpontban pedig rejtélyes halálesetek egész sora áll. A megmagyarázhatatlan események rettegésben tartják a közösséget, miközben megismerhetünk egy fiatal férfit, aki kész felvenni a harcot azzal a gonosz erővel szemben, amely sokak halálát okozta. A főbb szerepekben Derek Miot, Kiki Sukezane-t, Cristina Rodlot, Shingo Usamit, Naoko Morit, Miki Ishikawat és George Takei-t is láthatjuk. Takei neve elsősorban a Star Trek-filmek rajongói számára lehet ismerős, ő alakította Hikaru Sulut. A japán színész gyermekként két internálótáborban is raboskodott a második világégés idején, a történelmi hűség érdekében tanácsadóként szorosan együttdolgozott a sorozat készítőivel.

Kiemelt kép: Jelenet a Terror: Gyalázat című sorozatból (fotó: Ed Araquel/AMC)