Hazánkban az egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi személy Erzsébet királyné, vagy közismertebb nevén Sissi (Sisi). Népszerűségéhez kétségtelenül hozzájárul a Romy Schneider főszereplésével készült három tévéfilm, amely a magyar karácsonyi ünnepek elengedhetetlen része – vélhetően idén sem maradnak el. A királyné életét és halálának tragikus körülményeit többször is feldolgozták már: készült belőle több nemzetközi produkció, de a hazai alkotókat is számtalanszor megihlette. A Válótársakból is ismert Gubás Gabi decemberben önálló Sissi-esttel készül Gödöllőn, pár éve pedig Kováts Adél keltette életre az idős uralkodót egy tévéfilm erejéig.

Kováts Adél, Timkó Eszter és Csőre Gábor (fotó: Szabó Adrienn)

Most újabb külföldi feldolgozás kap zöld utat, ezúttal egy nagyszabású, hatrészes sorozat képében. A Story House Productions és a Satel Film együttműködésében, Dorothee Schön és Sabine Thor-Widemann vezetésével készülő tévészéria megpróbálja bemutatni Sissi eddig kevéssé ismert oldalát, és közelebb hozni az emberekhez azt az érzékeny, mégis erős nőt, aki ő volt valójában, és akinek ugyanazokkal a problémákkal kellett megküzdenie 150 évvel ezelőtt, amelyek a ma élő nőket is kihívás elé állítják.

Azt egyelőre nem tudni, ki játssza majd a királynét, valamint az sem ismert még, hogy melyik külföldi tévécsatornán és mikor kerül bemutatásra az új Sissi-sorozat. Az azonban gyanítható, hogy nem sokkal a nemzetközi premiert követően Magyarországon is adásba kerülhet a produkció.

Kiemelt kép: Romy Schneider mint Sissi a legendás filmek egyikében