Már nem kell rá sokat várni, hogy folytatódjon a VISASAT3 nagy sikerű saját gyártású műsora, az Észbontók, ugyanis a show április 12-én dupla epizóddal tér vissza a csatornára. A széria vadonatúj epizódjaiban újfent ismert emberek próbálják megfejteni a játékosok észjárását, az új évad viszont több meglepetést is ígér, például megújult képi világot és feladványokat. 

A műsorvezető továbbra is Kovács Áron, a hírességek névsora azonban új nevekkel bővült: többek között itt lesz Borbély Alexandra, Cooky, Ganxsta Zolee, Gyuricza Dóra, Horváth Sisa Anna, Kamarás Iván, Molnár Tamás, Ónodi Eszter, Rácz Jenő, Scherer Péter, Sztarenki Dóra és Vásáry André. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a kilencedik évad egyik újítása az lesz, hogy a játékosok egy-egy földrajzi kérdést vagy állítást kapnak, a helyes választ pedig egy vaktérképen kell majd bemutatniuk. 

Az Észbontók 9. évada tehát április 12-én, 19:00-kor debütál dupla epizóddal a VIASAT3-on, ezt követően pedig minden hétköznap 20:00-kor lesz látható ugyanitt. 

Kiemelt kép: Promóciós kép az Észbontók új évadához (Fotó: VIASAT3)