Temérdek tartalommal szórakoztat minket az HBO, amelyből természetesen nem hiányozhatnak a hazai gyártású alkotások sem. Az elmúlt hónapok során olyan magyar filmekkel gyarapodott az HBO GO kínálata, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂, a Virágvölgy, a Lajkó – Cigány az űrben, az X – A rendszerből törölve vagy éppen a Napszállta, ez pedig novemberben sem fog változni. 

Elsőként Schwechtje Mihály (Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂, Terápia) 2018-as rövidfilmje, az Aki bújt, aki nem érkezik meg november 1-jén, amely egy halálosan komoly problémára hívja fel a figyelmet: a történetben egy drága terepjáró bukkan fel egy szegény faluban, amelynek sofőrje megengedi az utcán bújócskázó gyerekeknek, hogy beszálljanak mellé, majd azt játssza velük, hogy találjanak meg minden gyermeket és akkor elviszi őket egy nagyobb körre. A gyerekekben fel sem merül, hogy veszély fenyegeti őket – pontosan ezért van szükség erre a kisfilmre.

Aki bújt, aki nem (fotó: HBO Magyarország)

Ezt követően november 3-tól valami nagyon különlegessel találkozhatnak az előfizetők (vagy a próbaidőszak kihasználói): Milorad Krstić thriller-, noir-, kalandfilm- és drámaelemeket ötvöző animációs filmje, a Ruben Brandt, a gyűjtő világszerte rendkívül pozitív fogadtatást kapott, ami nem is csoda, hiszen egy párját ritkító koncepciót üdvözölhetünk a képében. Az események mozgatórugója egy titokzatos rablássorozat, sorra tűnnek el az értékes festmények a múzeumokból és magángyűjtőktől, a háttérben pedig egy pszichoterapeuta, bizonyos Ruben Brandt áll, aki reméli, hogy a képek segítenek elűzni a rémálmait. A főszereplőket olyan kiváló színészek szólaltatják meg, mint Kamarás Iván, Hámori Gabriella és Makranczi Zalán.

Kiemelt kép: Jelenet a Ruben Brandt, a gyűjtőből (fotó: index.hu)