A TV2 első török sorozata a Seherezádé volt, mely 2011 tavaszától hónapokon keresztül volt látható a csatornán. A Bergüzar Korel és Halit Ergenc főszereplésével készült dráma hatalmas siker lett, és népszerűsége nem sokat kopott az évek folyamán, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az Izaura TV-n futó ismétlése a kábeladó legmagasabb nézettséget elérő tartalma. Nem egészen egy évvel a Seherezádé premierje után a TV2 egy újabb török produkciót tűzött műsorára, ez volt a 2012 februárján elindított Tiltott szerelem (Ask-i memnu).

A médiavállalat a finálé után 2013 februárjától az akkori FEM3-on megismételte a Beren Saat és Kivanc Tatlitug kettősével forgatott szériát, ám azóta, közel hat éve nem volt látható a televízióban a Tiltott szerelem. Ez a szünet törik most meg, ugyanis a hamarosan véget érő Seherezádé ismétlését ez a széria váltja. A TV2 Csoport romantikus tartalmakat sugárzó csatornáján, az Izaurán május 31-én 20 órakor indul a Tiltott szerelem, és minden hétköznap ugyanebben az időpontban lesz majd látható.

A sorozat szereplői (fotó: TV2)

A sorozat egy romantikus török regényen alapul, a főszerepben egy gazdag, özvegyen maradt férfival, Adnannal (Selcuk Yöntem), aki isztambuli rezidenciáján él két gyermekével és nőcsábász rokonával, Behlüllel (Kivanc Tatlitug). A család élete azonban fenekestül felfordul, amikor Adnan megismerkedik a nála jóval fiatalabb, bájos Bihterrel (Beren Saat). A férfi szíve azonnal szerelemre lobban és nem sokkal az első randevű után megkéri a lány kezét. A fiatal lány pedig igent mond, mert így akar bosszút állni az anyján, aki már régen szemet vetett a férfira. Hiába is tiltakozik mindkét fél rokonsága, a pár egybekel. A rokonok pedig a mennyegző után mindent megtesznek azért, hogy szétválasszák őket.

A Tiltott szerelemben a három főszereplő mellett olyan, mára több másik produkcióból is ismert és kedvelt török színészeket láthatunk mint például Zerrin Tekindor (Kuzey Güney – Tűz és víz, Végtelen szerelem, Szerelemben, háborúban), Hazal Kaya (Feriha), Nur Aysan (Szulejmán) és Nebahat Cehre (Szulejmán, Piszkos pénz, tiszta szerelem).

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: A Tiltott szerelem három főszereplője (fotó: TV2)