Májust követően júniusban sem hagyja premierek nélkül nézőit és felhasználóit a magyar HBO. A médiavállalat tévécsatornáira és az HBO GO nevű online videós szolgáltatásra ebben a hónapban is számtalan vadonatúj produkció, évadfolytatás, és most egyedülálló módon három vadonatúj magyar film is érkezik. Listába szedtük a sorozat- és szezonpremiereket.

Deadwood: A film (premier: június 1.)

2004 és 2006 között volt látható az HBO-n a kritikusok körében mára kultikussá vált western sorozat, a Deadwood. Évek óta lehetett hallani és olvasni arról, hogy a készítők valamilyen formában szeretnék továbbvinni és egyúttal le is zárni a történetet, ám az ötlet nem tudott megvalósulni. 2018 őszén azonban megérkezett a hír, miszerint elkészülhet a Deadwood-film, amely idén májusban képernyőre is került a tengerentúlon, és ezzel egy időben hazánkban is nézhetővé vált. A korábban készült három évad jól ismert főszereplői mind visszatértek, hogy 10 évvel a sorozat vége után ismét keresztezzék egymás útját.

Doom Patrol (fotó: HBO)

Doom Patrol (premier: június 5.)

Idén februárban debütált Amerikában az abszolút nem szokványos képregényes sorozat, a Doom Patrol. A nem tévécsatornára, és nem is streamingszolgáltatónak, hanem az internetre készült széria újraértelmezi mindazt, amit a szuperhősökről tudtunk. Főhőseink egy baleset következtében váltak mutánsokká, és mikor mentorukat elrabolja a szupergonosz, Mr. Nobobdy, összefognak, hogy kiszabadítsák. A főszerepekben Brendan Fraser, Matt Bomer és Alan Tudyk látható. Az első évad 15 részből áll, a folytatásról egyelőre nincsenek hírek.

Los Espookys (premier: június 15.)

Az amerikai premierrel egy időben érkezik a hazai HBO felületeire is a latin-amerikai leányvállalat vadonatúj sorozata, a Los Espookys. Mexikóban a furcsaságok és borzalmak hozzátartoznak a mindennapokhoz, akiknek ez azonban mégis kevés lenne, azok számára hozta létre csapatát Renaldo. A fiatalok sajátos üzletet csinálnak a horrorimádatukból, és a frászt hozzák azokra, akik szeretnek félni vagy megijeszteni másokat.

Jett (premier: június 15.)

A Los Espookys-szal egy napon indul a tengerentúlon és így hazánkban is a Jett, a venezuelai Sebastian Gutierrez új akció-drámája. A történet főhősnője Daisy Jett Kowalski éppen a börtönből szabadul. Elhatározza, hogy visszatér munkájához, ahhoz amihez a legjobban ért, a profi tolvajláshoz. A problémák akkor kezdődnek, amikor néhány veszélyes bűnöző saját céljaira szeretné felhasználni a nő “szakértelmét”. A címszereplőt Carla Gugino alakítja, és mellette láthatjuk még Giancarlo Espositot is.

Város a hegyen (fotó: HBO)

Eufória (premier: június 17.)

Az igaz történetek szerelmeseinek kedvez az Eufóriával az HBO, ugyanis soron következő saját gyártásuk egy olyan tiniről szóló dráma lesz, amely szakít minden eddig ismert hagyománnyal, és valós problémákról beszél majd. A középiskolás fiatalok életébe, pontosabban az árnyoldalba kaphatunk betekintést, és láthatjuk ahogy ezek a szinte még csak gyerekek megtapasztalják milyen a drog, a szex és az erőszak. A főszerepben az új Pókember-filmből is ismert Zendaya lesz látható. Az Eufória alapját egy izraeli széria adja.

Város a hegyen (premier: június 17.)

A klasszikus bűnüldözős, akciós vonal kedvelői sem fognak csalódni az HBO júniusi kínálatában, ugyanis az HBO GO-ra érkezik meg június közepén a Város a hegyen. Kevin Bacon főszereplésével az 1990-es évek Bostonjába utazhatunk, oda ahol tombol az erőszak, és a hatóságok a korrupció és a rasszizmus mocsarában dagonyáznak. Ebben az állapotban gondolja úgy egy afroamerikai kerületi ügyész, hogy eddig és netovább, háborút hirdet a bűnözők ellen, szövetségese pedig egy korrupt ügynök lesz. A sorozat egyik ötletgazdája Ben Affleck volt, Bacon mellett a másik főszereplőt Aldis Hodge alakítja.

A szolgálólány meséje (fotó: HBO)

Légió (2. évad, premier: június 1.)

Magyarországon évekkel ezelőtt a mára megszűnt FOX mutatta be a Légió című különleges, képregényes hátterű sorozat első évadát. Az HBO GO-ra most nem csak a már képernyőre került első etap, hanem a hazánkban még be nem mutatott második felvonás is megérkezett június elsején – ráadásul mindkettő teljes magyar szinkronnal.

A szolgálólány meséje (3. évad, premier: június 6.)

Vadonatúj részekkel folytatódik a Hulu nevű amerikai online tartalomszolgáltató díjnyertes disztópikus sorozata, A szolgálólány meséje, melyben a szolgálólányok fellázadnak. Az új évadból rögtön három részt is nézhetnek a rajongók.

Hatalmas kis hazugságok (2. évad, premier: június 10.)

Júniusban új évaddal tér vissza a Hatalmas kis hazugságok, Liane Moriarty azonos regénye alapján készült dráma. Mivel az első szezon teljesen felölelte az írónő kötetét, így a készítők saját ötletek nyomán folytatták a több Emmy-díjat is nyert sorozatot. Az első 7 rész alatt megismert szereplők közül mindenki visszatér, és a színészgárda egy igazi nagyágyúval, a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streepel egészült ki. A színésznő alakítja majd Perry (Alexander Skarsgard) édesanyját, aki azért érkezik a kisvárosba, hogy megpróbálja kideríteni, mi is történt igazából a fiával. Eközben Madeline, Celeste, Jane, Renata és Bonnie saját életük darabkáiból próbálnak valamit felépíteni.

Krypton (fotó: HBO)

Krypton (2. évad, premier: június 13.)

A szuperhősös tartalmak rajongóit elkényezteti az HBO, ugyanis a Doom Patrol és Légió mellett új részekkel folytatja a Kryptont. A második évad ott veszi fel a fonalat, ahol az első abbamaradt: Kandor megváltozott, Zod tábornok célja a Krypton újjáépítése és a galaxis leigázása. Superman nagyapja, Seg-El kénytelen összefogni a szétszórt ellenállók csoportját, és a forradalom élére állni, hogyha le akarják győzni Zod tábornokot.

A fenti premierek mellett bővül az HBO úgynevezett “library” kínálata is, azaz azon sorozatok felhozatala, amelyek már máshol korábban elérhetőek voltak. Megérkezik például a Comedy Centralon nagy sikerrel vetített Agymenők utolsó, 12. évada, így a teljes sorozat nézhetővé válik magyarul az HBO GO-n is. Felkerül az RTL Magyarország akció-krimijének, a Rejtjeleknek a harmadik szezonja, valamint az Amazon Prime első szinkronos tartalma, a Mr. Robot mindhárom évfolyama is.

Kiemelt kép: Hatalmas kis hazugságok (fotó: HBO)