Tizenöt évvel ezelőtt a brit ITV indította el a Doc Martin című dramedyt, amelynek sikere bohókás főszereplőjének, az őt alakító Martin Clunesnak, a vidéki helyszíneknek, valamint annak köszönhető, hogy remekül vegyíti a humort és az érzelmes pillanatokat. A sorozat nem csak a szigetországban, hanem hazánkban is népszerű lett, a Hallmark Channel után a Dunán láthatták a nézők Martin doktor új eseteit. A köztévén 2016-ban adásba került hetedik szezon után azonban a mai napig nem érkezett meg a széria folytatása.

A készítők viszont az angol nézőket sem kényeztetik el, a Doc Martin ugyanis csak kétévente kerül képernyőre és akkor is csupán pár hétig látható a tévében. A magyar rajongók viszont három év után idén novemberben végre új epizódokat kapnak a népszerű produkcióból. A Duna helyett már a TV4 folytatja a sorozatot a nyolcadik évaddal, amely november 30-tól minden hétvégén 12:45-től dupla részekkel jelentkezik majd. Annak köszönhetően, hogy szombaton és vasárnap kora délután is két-két részt sugároz a csatorna, két hétvége alatt le is vetítik a nyolcadik szezont.

A Doc Martin két év szünetet követően idén ősszel folytatódott Angliában is és a legújabb kilencedik évfolyam épp a hetekben ért véget. Azt azonban nem tudni, hogy a nyolcadik után a legfrissebb etap is megérkezik-e a TV4-re.