A 2011 óta Magyarországon bemutatott közel harminc török sorozatból tíz képernyőn lesz idén nyáron, melyek közül öt is új részekkel jelentkezik majd. Összeszedtük, melyik ez a tíz produkció, és melyik csatornákra mikor is érdemes odakapcsolnia a török sorozatok rajongóinak.

RTL Magyarország

Az RTL Klub idén nyáron minden eddiginél több órányi török tartalmat ad naponta. A sort a Szulejmán (12:00) ismétlése nyitja, mely dupla részekkel jelentkezik minden hétköznap. 2017 óta szünet nélkül sugározza az RTL Klub délutánonként az Elif – A szeretet útján című drámasorozatot, mely június 24-től új időpontban, 15:45-től látható. A harmadik évadát május közepén indította a magyar csatorna és nyáron sem küldik szünetre a 256 epizódos szezont. Az RTL Klub most először vetített minden hétköznap este török sorozatot, ám két hét után változtattak is. A Kivanc Tatlitug és Elcin Sangu főszereplésével készült akció-krimi, a Megtörve (16:50) a tévéadó nyári kínálatának egyik meghatározó eleme délutánra került.

Szulejmán

A médiavállalathoz tartozó kábelcsatornák közül a Sorozat+ műsorán lesz még látható török sorozat, az Elif – A szeretet útján ismétléseit hétköznap reggel és este 6 órakor követhetik a nézők.

TV2 Csoport

A vállalat legnagyobb adóján, a TV2-n két török sorozat, egy csatornapremier és egy országos premier lesz adásban nyáron. Hétköznap kora délutánonként továbbra is képernyőn marad a Piszkos pénz, tiszta szerelem (12:30), melyet az Izaura TV után a főadón is levetítenek. A jól bejáratott délutáni török-sávba a legmelegebb hónapokban a Madárka (16:45) című kosztümös széria fészkelte be magát Burak Özcivittel és Fahriye Evcennel a főszerepben.

Piszkos pénz, tiszta szerelem

Az Izaura TV-n két ismétlés és egy újdonság kerül képernyőre. Minden hétköznap a szokott időben jelentkezik a Fatmagül (16:00), amelyet most második ízben ismételnek meg a csatornán. Esténként Beren Saat egy másik sorozatát, a Kivanc Tatlituggal közösen forgatott Tiltott szerelmet (20:00) nézhetik újra a rajongók. A hazánkban 2012-ben bemutatott dráma sokakkal szerettette meg a török produkciókat. Az Izaurán nyáron sem megy szünetre a Halit Ergenc és Bergüzar Korel színészházaspárral készült történelmi sorozat, a Sebzett szív (19:00) szereplőinek kalandjait továbbra is vasárnap esténként követhetik figyelemmel a rajongók.

MTVA

A közmédia főadója, a Duna Televízió is egy premierrel, valamint egy ismétléssel lepi meg nyáron a török sorozatok szerelmeseit. A 2018 áprilisában indult Sorsok útvesztője (18:35) változatlan időpontban, minden hétköznap este látható lesz. A 401 részes széria vetítése már bőven túl van a felén, június végére pedig elérik a 300. epizódot. Emellett azok számára is csemegével szolgál a Duna, akik újra szeretnék élni a Végtelen szerelem (15:20) második évados történeteit, nekik hétköznap délutánonként is érdemes lehet a tévéadóra kapcsolniuk.

Végtelen szerelem

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Madárka (fotó: TV2), Sorsok útvesztője és Megtörve (fotó: RTL Magyarország)