Liptai Claudia 2018-ban úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését a TV2-vel, és 17 év után tavaly decemberben távozott a csatornától. Fél év szünet után azonban visszatért a tévézés világába, méghozzá rögtön két különböző produkcióval. A hónap elején érkezett a hír, miszerint csapatával egy saját talkshow előkészítésén dolgoznak, melyben Liptai ismert hazai férfiakból álló vendégeit kérdezi titkaikról és az aktuális témákról. Ám még mielőtt ez a műsor elindulna, egy másik munkában kell helytállnia, ugyanis szerepet kapott A Tanár most készülő harmadik évadában.

A ma elsősorban műsorvezetőként ismert Liptai Claudia pályája színésznőként indult. Az érettségi után először Gór Nagy Mária Színitanodájában tanult, majd 1993-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskola (ma Egyetem) hallgatója lett. Osztálytársa volt mások mellett Majsai-Nyilas Tünde, Csőre Gábor, Bozsó Péter, Fesztbaum Béla és Pindroch Csaba is. 1997-ben szerezte meg a színművész diplomát és egészen 2000-ig a Vígszínház társulatának tagja volt. Már nagyon korán, 1993-tól kezdve szerepelt a tévében, játszott a Szomszédokban, majd az RTL Klubon tűnt fel a Csííz című szórakozató műsorban, a Pasik című szitkomban, és ő vezette a csatorna Találkozások című magazinját 2001-ig, mikor is a TV2-höz szerződött.

Bár az utóbbi években rengetegszer láthattuk a tévéképernyőn, a színpadtól sem vett végleges búcsút, 2011 óta játszik a Centrál Színház Pletykafészek című komédiájában. Hosszú kihagyás után idén nyáron ismét színésznőként áll a kamerák elé, ugyanis fontos szerepet kapott A Tanár harmadik szezonjában. Liptai Claudia egy matematika szakos tanárnőt alakít majd az RTL Klub népszerű sorozatában, azonban ennél többet egyelőre nem árultak el a karakterről.

Kiemelt kép: RTL Magyarország