Az RTL Klub 1998-ban indult szappanoperája, a Barátok közt tavaly ünnepelte debütálásának huszadik évfordulóját. A készítők a nézőket egy több héten át fokozatosan építkező történetfolyammal lepték meg, amelynek vége egy olyan dupla rész lett, melyre több egykori szereplő is visszatért. Ebben az epizódban Berényi Miklós a túlvilágra került, ahol nem csak bűneivel szembesítették, hanem ezt azok az emberek tették, akik közvetve miatta haltak meg. A sorozat ikonikus figurája azonban immár sokadik alkalommal megmenekült, és visszatért az élők sorába a Mátyás király térre.

Szőke Zoltán (jobbra) a Barátok köztben (fotó: RTL Magyarország)

Pár hónappal ezelőtt viszont felröppentek a pletykák, hogy a Barátok közt egyik alap szereplőjét alakító Szőke Zoltán nem hosszabbítja meg a szerződését, azaz Berényi Miklós ezúttal tényleg távozik a történetből. A hírt akkor sem az RTL Magyarország, sem a produkció nem erősítette meg, ma azonban a Blikk informátorai hivatkozva megírta, hogy a sorozat évadzáró buliján a színész elbúcsúzott a stábtól. Az informátorok értesüléseinek pedig az ad hitelt, hogy a cikket az RTL Magyarország is szemlézte saját weboldalán.

“Jó szívvel gondolok majd vissza erre a több mint két évtizedre, de a huszonegy év az huszonegy év, és ennyi épp elég volt” – mondta Szőke Zoltán a Barátok közt évadzáró buliján. A színész maga döntött úgy, hogy elhagyja a sorozatot, ugyanis Miklós karakterét egyre távolabb érezte magától, emellett szeretne változtatni szakmai életén és mindennapjain egyaránt. A Blikk úgy tudja, hogy a karakter kivezetését a történetből egy grandiózus, hosszú heteken át tartó történetszál előzi majd meg, amely már most pénteken este kezdetét is veszi. Pontos információt nem tudnak, de úgy tippelik, hogy a távozásra vélhetően a Barátok közt születésnapján, októberben adásba kerülő epizódban kerülhet sor. Miklós karakterét azonban nem ölik meg, ezt már az rtl.hu-n megjelent cikk szerzője írja.

Szőke Zoltán (balra) a Barátok köztben (fotó: RTL Magyarország)

A Barátok köztben jelenleg is négy olyan szereplő látható, akik az 1998-as indulása óta a történet meghatározó alakjai. Ilyen Berényi Miklós (Szőke Zoltán) mellett dr. Balogh Nóra (Varga Izabella), Novák László (Tihanyi-Tóth Csaba) és Kertész Vilmos, akit a ma 70. születésnapját ünneplő Várkonyi András játsszik.

Kiemelt kép: Szőke Zoltán a Barátok köztben (fotó: RTL Magyarország)