A Blikk több forrásból értesülve szellőztette meg a hírt, hogy 22 év után véget ér a Barátok közt, és a legendás szappanopera utolsó részei jövő nyáron kerülhetnek adásba. A hírt nem sokkal később az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója megerősítette a SorozatWikinek: valóban megszűnik a veterán sorozat és kiderültek az egyértelmű okok is. 

Kolosi elmondta, hogy a Barátok köztöt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozásának tartja, ami egyben korszakalkotó produkció is, mindig a magyar tévétörténelem legnagyobb csillaga marad. Azonban manapság már közel sem nézik annyian, mint fénykorában, és ez áll a döntés hátterében. “Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült.” 

Persze ez nem egyik napról a másikra megszülető, hanem hosszas folyamat volt, ahogyan arra az RTL Magyarország programigazgatója is rámutatott: “A tartalmi változtatások az év elején valóban megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával és bíztunk a sikerben. Már nyáron látszódnia kellett volna, hogy a nézők visszaszoknak rá, de ez nem történt meg. Így igazából már akkor várható volt, hogy előbb-utóbb kénytelenek leszünk befejezni a sorozatot.”

Kolosi szerint a produkció stábja még hónapokon keresztül forgatni fog, körülbelül fél évig még biztosan műsoron marad a sorozat az RTL Klubon. Várhatóan a rajongóknak 2021 nyarán kell majd elbúcsúzniuk a Barátok közt szereplőgárdájától. Nektek hiányozni fog, ha befejeződik?

Kiemelt kép: A Barátok közt szereplői (Fotó: RTL Klub)