Natalie Portman karrierje gyerekszínészként kezdődött, ám első ismert szerepét a Léon, a profi című filmben alakította Jean Reno oldalán. Ez az áttörés kellett ahhoz, hogy igazán ismertté váljon a neve a filmiparban. A ’90-es években olyan filmekben játszhatott, mint a Szemtől szemben és a Támad a Mars!, majd 1999-ben csatlakozott a Star Wars franchise-hoz. George Lucas univerzumában először a Baljós árnyakban találkozhatunk Padmé Amidala nevű karakterével, aki szerepet kap A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában is. A filmek mellett 1997-ben Portman az Anne Frank naplójából készült Broadway-adaptációban alakította a címszereplőt.

Natalie Portman azonban a színészkarrier mellett nem akart lemondani a tanulmányairól sem. Középiskola után beiratkozott a Harvardra, ahol pszichológiát tanult, de hallgatott emellett történelmet, filozófiát és teológiát is. 2003 júniusában diplomázott, és szívesen részt vesz a tudományos életben is. „A tudományok, az irodalom vagy a nyelvek számomra sokkal izgalmasabbak, és sosem érdekelt, hogy az egyetem választása esetleg kerékbe töri a karriert. Inkább leszek okos, mint filmsztár!” – mondta egyszer egy interjúban.

A színésznő 2005-ben kapta meg első Golden Globe elismerését a Közelebb című filmben nyújtott alakításáért. 2011-ben pedig a Fekete hattyúért is kapott Golden Globe-ot ás Oscart is. Továbbiakban olyan filmekből is ismerhetjük, mint az Ahol a szív lakik, a Zoolander, a V mint vérbosszú, a Csak szexre kellesz, a Thor és a Bosszúállók: Végjáték.

Isten éltesse Natalie Portmant!

Kiemelt kép: Natalie Portman (Fotó: Női Hírek)