Az egyik legismertebb magyar hangot, aki olyan színészek nyelvén szólalt meg, mint Colin Farrell, Charlie Sheen, Nathan Fillion vagy éppen Colin Firth, legtöbben csak szinkronmunkássága révén ismerik, holott színházi előadásait sem lehet egykönnyen a szőnyeg alá söpörni. Czvetkó Sándor ma lett pontosan 55 éves, és ezt a becses napot megünnepelvén elidőztünk egy kicsit a színész életében és munkásságában egyaránt.

Czvetkó Sándor Veszprémben született, és habár keveset tudni még manapság is az ő életéről, annyi biztos, hogy az érettségit követően a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (persze akkor még főiskolára) jelentkezett. Kerényi Imre, a Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész osztályába került. A sikeres államvizsga után Egerben helyezkedett el, és a Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött le. Azóta persze megjárta már az Arany János Színházat is, jelenleg pedig a Körúti Színház tagja.

Ha hihetünk a Színházi Adattárnak, akkor Czvetkó Sándort több mint 50 darab színházi produkcióban láthattuk már. Közülük kiemelkednek olyan előadások, mint a Valahol Európában, A Windsori víg nők, a Mizantróp, A doktor úr vagy éppen a Zendülés a Caine hajón. Amikor pedig szinkronizál, egy egész ország csüng az összes szaván, akár Colin Farrell-ként (Erőszakik, A fülke, Miami Vice), Charlie Sheenként (Két pasi meg egy kicsi, Nyugi, Charlie!) vagy akár Jason Batemanként (Az ítélet: család, Testcsere, Ozark) hallhatjuk őt. Isten éltesse Czvetkó Sándort 55. születésnapja alkalmából, további jó szerepeket kívánunk neki!

Kiemelt kép: Czvetkó Sándor (Fotó: Jegy.hu)