A CSI: Miami helyszínelők ikonja, a fekete napszemüvegek koronázatlan királya, vagyis maga Horatio Caine ünnepli ma a 65. születésnapját. Persze David Caruso nem csak erről a szerepéről híres – hiszen a szemfülesek még a Rambo első részében is kiszúrhatják egészen fiatalon –, de a teljes filmográfiáját alapul véve ez a sorozat csúcsosodik ki csak igazán. Viszont születésnapja alkalmából vegyük inkább sorra, milyen alkotások köthetőek még Caruso nevéhez.

Az eleinte csak kávéreklámokban szereplő David Stephen Caruso – ellentétben megannyi kollégájával szemben – nem színházi színészként kezdte pályafutását, hanem azonnal tévéfilmekben, sorozatokban és persze a nagyjátékfilmekben próbálhatta ki magát. 1980-ban a Getting Wasted után egy igazi ZS kategóriás horrorban tűnt fel, a Fenyegetésben. Két évvel később kapott egy piciny mellékszerepet Sylvester Stallone Rambójában, azt követően pedig tévésorozatokban lehetett látni. Felbukkant még az Arnold Schwarzenegger-féle Ikrekben, Bruce Willis groteszk és beszámíthatatlan Hudson Hawk: Egy mestertolvaj aranyat ér mozijában, de Nicolas Cage mellett még főszerepet is játszott a Megérint a halálban. 2002-ben aztán debütált a Miami helyszínelők, ezzel pedig olyannyira megpecsételődött Caruso filmes karrierje, hogy azóta a sorozat után nem is vállalt más szerepet. 10 évad és 232 epizód után valamennyire meg is érhető…

David Caruso - CSI: Miami helyszínelők (Fotó: Entertainment Weekly)

David Caruso – CSI: Miami helyszínelők (Fotó: Entertainment Weekly)

Isten éltesse David Carusót 65. születésnapja alkalmából! Azért titkon reméljük, hogy legalább egy ikonikus szereppel csak-csak visszatér még.

Kiemelt kép: David Caruso (Fotó: TV Guide)