A Knight Rider mellett talán a Magnum volt az a tévésorozat, amely nem csak megágyazott az azt követő generációk műsorainak, de egyben mind a mai napig kvázi egy viszonyítás pontként szolgál a médium történetében. Mindenki hallott már erről a sorozatról, vagy legalább látott egy-két epizódot az összesen 162 részből, hiszen 1980 és 1988 között a Magnum volt az egyik tévés etalon – ezt pedig legfőképpen főszereplőjének, Tom Sellecknek köszönheti. A színész ma lett 75 éves, és ennek örömére elidőztünk kicsit filmes és sorozatos karrierje kapcsán.

Selleck színészi pályafutása nehezen indult be. Annak ellenére, hogy a sportok szintjén (legfőképpen a kosárlabda és a baseball terén) igencsak kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ő fiatal fejjel mégis másik szakma felé kacsingatott. Először az üzleti élet foglalkoztatta, ebből diplomát is szerzett a Dél-kaliforniai Egyetemen (USC), igaz, eléggé nyögvenyelősen, hiszen nem kapott ösztöndíjat, a szülei pedig nem tudták sokáig fizetni a tanulmányait. Végül ismerősei ajánlására jelentkezett az anno nagyon népszerű The Dating Game showműsorba, ahonnan bekerült pár Pepsi reklámba, ám nem sokáig élvezhette a rivaldafényt, mert az egyetem befejeztével megkapta katonai behívóját. 1967 és ’73 között az amerikai hadseregben szolgált, de miután leszerelt, nem nagyon kapott lehetőségeket filmek/sorozatok terén.

Egészen 1980-ig, mikor is felkérték a Magnum főszereplőjének, Thomas Magnumnak és innentől (ahogy mondani szokás) már történelem Selleck karrierje – sokáig az is tervben volt, hogy Harrison Ford helyett ő lett volna Indiana Jones, de végül mégis Fordot választották a régészprofesszor szerepére.  Felbukkant Sellecket egyébiránt az Emmy- és Golden Globe-díj mellett többször is elismerték élete során színészi kvalitásai miatt, még ahhoz képest is, hogy mind a mai napig megmaradt a krimis-zsarus vonalon. A Zsaruvér című, eddig kereken tíz évadot megélt sorozat főszereplőjét, Frank Reagant is ő alakítja, valamint Jesse Stone-ként is nyomoz a tévében. Isten éltesse, jó egészséget kívánunk neki!

Kiemelt kép: Tom Selleck – Magnum (Fotó: Femina)