Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a filmes és a színházas világok (is) még sokáig fogják nyögni ezt a járványt. Rengeteg elbocsátásról, csúszásról, felmondásról és hasonló dolgokról szólnak még jelenleg is a hírek – a sor pedig itt nem áll meg. A minap Magyarország egyik leghíresebb sorozata, a Barátok közt is áldozatul esett a koronavírusnak. A széria két, mindenki által ismert színészének, Várkonyi Andrásnak és Szilágyi Zsuzsának ideiglenesen el kellett búcsúzniuk az idős koruk miatt.

A Barátok közt szeretett Vili bácsija és Bözsi mamája határozatlan ideig nem lesznek láthatóak a képernyőkön. Mindketten veszélyeztetett korúak és ezen kívül krónikus betegségeik is vannak. Ezek miatt (és persze egészségük megőrzése érdekében) a készítők nem engedték őket szerepelni, így a véget nem érő történet nélkülük folytatódik. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyszer ne térnének majd vissza, de ez majd úgyis elválik.

Bővebben Ondruss Ilona, a sorozat producere így nyilatkozott: „Óriási erőfeszítéseket kellett tennünk annak érdekében, hogy minden színész és a teljes stáb biztonságban érezhesse magát. Új munkamenetet dolgoztunk ki, a forgatókönyvek azon részeit átírtuk, melyben fizikai érintkezések – ölelkezések, puszilkodások – voltak, ezeket jelentősen lecsökkentettük, átalakítottuk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen kivétel nélkül mindenki betartotta a közös érdekeinket szolgáló szabályokat, még ha ezek miatt hosszabb időt vettek igénybe a forgatások. Sorsfordító döntéseket is meg kellett hozni: a Vili bácsit alakító Várkonyi Andrástól és a Bözsi mama szerepét játszó Szilágyi Zsuzsától ideiglenesen búcsút vettünk. Mivel mindketten veszélyeztetett korúak és krónikus betegségeik vannak, ezért az egészségük és biztonságuk érdekében nem kockáztathattunk; egy időre megváltunk tőlük”.

Kiemelt kép: Várkonyi András és Szilágyi Zsuzsa (Fotó: Femina)