A közvélekedés szerint a Csernobil nem csupán az HBO egyik legnépszerűbb sorozata, de minőség tekintetében is a csatorna egyik legkiválóbb tartalma, köszönhetően Jared Harris, Stellan Skarsgard és Emily Watson nagyszerű alakításainak, valamint a történelem legsúlyosabb ember által okozott katasztrófájának kendőzetlen, atmoszférikus elmesélésének is. 

A többszörös Emmy-díjas, ötrészes minisorozat már jó ideje elérhető az HBO GO-n és az HBO csatornáin is visszatérő vendég, azonban a gyűjtők és rajongók számára fontos lehet, hogy december 5-től DVD-n is beszerezhető lesz hazánkban. Ráadásul a lemezes kiadás számos extrával próbálja felhívni magára a figyelmet: helyet kapott többek között rajta egy kulisszák mögé kalauzoló kisfilm (Johan Renck rendező nyilatkozataival), egy szereplőket bemutató videó (a főszereplők a karaktereikről beszélgetnek), a csernobili katasztrófára fókuszáló diskurzus (többek között Craig Mazin íróval/executive producerrel), a tárgyalást kielemző kisfilm, illetve a Csernobil egyik legmegrázóbb jelenetének forgatása is. 

Nemrég egyébként egy másik HBO-sikersorozat, a Trónok harca is elérhetővé vált ilyen formátumban, szintén számos bónusztartalommal kiegészülve.