A közelmúltban tragikus hirtelenséggel, mindösszesen 60 évesen hunyt el szívelégtelenségben a világ egyik legismertebb focistája, Diego Maradona. De mi lehet a halálának a valódi oka? Erre keresi a választ a Discovery Channel vadonatúj műsora, a Mi ölte meg Maradonát? című dokumentumfilm, amely Maradona életének árnyoldalait is bemutatja.

A dokumentumfilm részletesen foglalkozik a sportember életével, beleértve a függőségét is, amely egy idő után már a játékára is hatással volt. Maradona szegény családból származott és fizikálisan is hátrányban volt, ezért fiatal korát túlnyomóan a különböző orvosi kezelések határozták meg, csakhogy tehetségének ezek sem tudtak gátat szabni. Azonban a Napoli csapatába történő, nem mindennapi átigazolását követően a hírnév és a nyomás még intenzívebbé vált számára, így elkezdtek rajta megmutatkozni a kokain, az alkohol és a gyógyszerfüggőség jelei. 

A Mi ölte meg Maradonát? játékidejében olyan a focisztárhoz közelálló emberek nyilatkozatait láthatjuk, mint Jon Smith futballmenedzser, Fernando Signorini edző és a Napoli egykori csapatkapitánya, Giuseppe Bruscolotti. A dokumentumfilmet január 24-én, vasárnap este 22 órától követhetik az érdeklődők a Discovery Channelen. 

Kiemelt kép: Maradona (Fotó: Time)