Maggie Smith nem csupán az angolok, hanem a világ egyik legjobb színésznője, aki képes pusztán a jelenlétével bármilyen sorozatot, filmet vagy színdarabot feldobni. Hosszú és változatos pályafutása során olyan világszerte szeretett szerepekben láthattuk már, mint a Harry Potter franchise McGalagony professzora vagy éppen a Downton Abbey sorozat Violet Crawley-ja (özvegy grófnéja). 

Smith az ES magazinnak nyilatkozta nemrég, hogy bár hihetetlenül hálás, amiért játszhatott a Harry Potter filmekben és a Downton Abbey sorozatban, azonban nem nevezné kielégítőnek a munkáját, nem érezte úgy, hogy valóban színészkedne bennük. Pár hónapja a hazai közönség is láthatta őt a Downton Abbey filmben és már tervezik a folytatást is, szóval lesz még lehetősége Smith-nek, hogy bizonyítson magának.

A hamarosan 85. életévébe lépő dámát egyébként több mint egy évtizednyi szünet után idén láthatják először színpadon a nézők: a náci propagandaminiszter, Joseph Goebbels titkárnőjét alakítja az Egy német sors című darabban. Smith ezzel kapcsolatban viccesen hozzátette, hogy ennyi kihagyás után hirtelen kétszer olyan öregnek érezte magát, mint amennyi valójában. 

Kiemelt kép: Maggie Smith – Downton Abbey (Fotó: Bustle)