Július 1-jén, hétfőn lépett érvénybe az RTL Klub megváltoztatott nyári műsorrendje, elindult a csatornán a korábban, 2017 és 2018 között az RTLII-n nagy sikerrel vetített Oltári csajok című magyar telenovella. Az elmúlt hetek műsorváltozásaira azért volt szükség, mert a Megtörve című török sorozat, mely két hétig minden hétköznap este látható volt az RTL Klubon, nagyon gyenge nézettséget szállított, és rendre kikapott a TV2-től. A médiavállalatnál ezért úgy döntöttek, hogy június 24-től 19:55 helyett 16:50-kor sugározzák a produkció epizódjait, és átrendezik a hétköznap estéket. Bár az RTL Klub múlt héten, a főműsoridőben csütörtököt leszámítva nem hozott túl jó nézettséget a reklámozóknak fontos 18-49 éves nézők körében, a dupla török sorozatnak köszönhetően a délutánjaik megerősödtek.

Hétfőn az Elif – A szeretet útján (6,3%) az előző heti számainál valamivel gyengébben teljesített 18-49-ben, de így is könnyen verte a TV2-s Szerelmem, Ramón (3,2%) című telenovellát. A Megtörve (8,5%) a gyenge felvezetés ellenére is remekül ment, hozta a múlt heti eredményeit, és ismét legyőzte a TV2-n gyengén muzsikáló Madárkát (4,8%). Az RTL Híradó (20,4%) és a Tények (15,9%) csatáját újfent az előbbi nyerte 18-49-ben, meggyőző fölénnyel. A Fókusz (14,2%) közepesen teljesített és egy rövid ideig meg tudta előzni a TV2-t, ám ahogy elkezdődött a Bezár a bazár! (16,5%), a csatorna átvette a vezetést a nézettségi versenyben és legyőzte a Barátok köztöt (12,1%) is. Till Attila és Majka vetélkedője hosszú hetek óta látható a TV2-n, többször is ismétlés került belőle képernyőre, azonban elképesztően egyenletes, magas közönségarányt produkál még most is.

Majka és Till Attila A legbátrabb páros műsorvezetői (fotó: TV2)

A Bazár után már nem a Ninja Warrior Hungary ismétlése látható, hanem A legbátrabb páros (9,1%) korábban már műsorra tűzött részeit sugározza ismét a TV2. A reality elsőre jóval gyengébben hozott mint a Ninja, a közönségaránya a 10%-os lélektani határ alatt maradt 18-49-ben, de még így is meg tudta verni mindegyik RTL Klubos produkciót. A Barátok után az RTL Klubon július 1-től az Oltári csajok látható hétköznap esténként, és első nap katasztorfálisan teljesített a magyar telenovella, csak 5,7%-os közönségarányt produkált 18-49-ben. Az RTL Klub az Oltári alatt nem csak a TV2-től, hanem saját filmcsatornáján, a Film+-on vetített Vírus (7,2%) című filmtől is kikapott. A gyengén teljesítő telenovella miatt A Tanár (4,5%) ismétlése még rosszabbul hozott, és legyőzte a csatornát a Film+ mellett a Mozi+ (Ragadozók, 6%) is.

Az RTL Klub új nyári műsorrendje elsőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és meglepetésre az Oltári csajok országos csatornás ismétlése hétfőn a vártnál jóval gyengébben ment. Az estét 18-49-ben a TV2 nyerte.

Minden adat és közönségarány 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: Az Oltári csajok szereplői (fotó: RTL Magyarország) és Dustin Hoffman, a Vírus című film főszereplője (fotó: YouTube)