Alaposan megviccelte a forgalmazót és a nézőket is a koronavírus-járvány. Eleinte úgy volt, hogy október 22-én kerül mozikba a Kenneth Branagh nevével fémjelzett Halál a Níluson adaptáció, aztán a hazai forgalmazó bejelentette, hogy már egy héttel előbb, október 15-én láthatjuk majd. Sajnos azonban a film kiadója, a 20th Century Studios, illetve annak tulajdonosa, a Disney az Egyesült Államokban lévő járványhelyzet miatt átrendezte a premiernaptárját, amelynek a Halál a Níluson is áldozatául esett.

A jelenlegi tervek szerint Hercule Poirot egyiptomi nyomozása december 17-én fog debütálni a mozikban Kenneth Branagh, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Letitia Wright, Emma Mackey, Annette Bening és Russell Brand szereplésével. A Halál a Níluson mellett változott a King’s Man: A kezdetek (2021. február 11-re), a Fekete Özvegy (2021. május 6-ra), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021. július 8-ra), a Ben Affleck főszereplésével érkező Deep Water (2021. augusztus 12-re), az Örökkévalók (2021. november 4-re) és a Steven Spielberg által rendezett West Side Story (2021. december 9-re) premierje is. 

Ami egyelőre nem változott, az az új James Bond film, a Nincs idő meghalni és a Pixar új animációs filmjének, a Lelki ismeretek bemutatója: előbbi november 19-én, utóbbi november 26-án debütál. Ha a koronavírus nem szól közbe.

Kiemelt kép: Gal Gadot, Emma Mackey és Armie Hammer (Fotó: 20th Century Studios)