Néhány hete még bizakodóan nyilatkozott az RTL Klub, hogy a sikeresen leforgatott Konyhafőnök új évada hamarosan a tévék képernyőjére kerül – külön kiemelve például azt is, hogy a koronavírus miatti elővigyázatosságokat maximálisan betartották. Ám a SorozatWiki információi szerint mégsem kerül most tavasszal műsorra a gasztroreality legújabb szezonja, amelyet a csatorna is megerősített.

A Survivor és az X-Faktor szezonok elmaradása után az RTL Klubnak valószínűleg semmilyen prémium tartalma nem lenne az őszi szezonra, emiatt dönthettek úgy, hogy a valóban leforgott, kész Konyhafőnök új évadát inkább elhalasztják. Az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a következőt válaszolta a SorozatWiki megkeresésére: “A tavaszi műsorstruktúrának valóban nem része a Konyhafőnök. Jelenleg hétköznapokon a Barátok közt, a Cápák között üzleti showműsor, az Isten veled, Magyarország!, a Toplista, a Bűnös lelkek bűnügyi riportmagazin, a Különben dühbe jövök című sorozat, hétvégén pedig a Made in Karantén egyedi tehetségkutató, a Maradj haza magadnak! reality és a Segítség! Itthon vagyok! című fikciós sorozat részeit láthatják a nézők. Arról, hogy a Konyhafőnök gasztro reality epizódjai mikor kerülnek képernyőre, időben fogjuk tájékoztatni a sajtót és a nagyközönséget”.

De nem a Konyhafőnök az egyetlen műsor, amely így járt az RTL Klubnál, hiszen az Apatigris és A Tanár is őszre csúszott (addig pedig az RTL Most+ szolgáltatással tekinthetőek meg csak az új részek), míg a TV2-nél az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár “szenvedett” el hasonlót. 

Kiemelt kép: Konyhafőnök (Fotó: Media1)