November 15. és 17. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep, amely több mint 110 helyszínen kínál programokat és vetítéseket az érdeklődőknek. Az esemény egyik különlegessége, hogy egyúttal a Mézga család 50. évfordulója és a 85 éve született Nepp József előtt is tiszteleg, így olyan klasszikus rajzfilmeket láthatunk majd, mint a Hófehér, a Lúdas Matyi, a Szaffi és a Macskafogó, vagy éppen a népszerű sorozatai, a Mézga család, a Gusztáv és a Kérem a következőt!

Persze nem csupán Nepp munkásságáért érdemes odafigyelni a rendezvényre, hiszen számos más animációs alkotás is helyet kapott a felhozatalban: ott lesz többek között a gyermekeket megcélzó Lengemesék első és második része, a díjnyertes A vörös teknős, az egyedi művészeti értéket képviselő Ruben Brandt, a gyűjtő, a Vizipók-csodapók felújított változata vagy éppen a szintén restaurált Vuk.  

Természetesen a filmvetítések mellett egyéb elfoglaltságok, így kézműves foglalkozások, családi és közösségi programok (például rajzverseny, vicces fotózkodás rajzfilmfigurákkal és könyvtári mesehétvége) is várják a résztvevőket. A részletes, helyszínekre lebontott lista a rendezvény honlapján tekinthető meg.