Októberben igazán nagy fordulatszámra kapcsol az HBO, és tömérdek, Magyarországon még nem látott sorozattal, új évaddal és folytatásokkal színesíti televíziós, valamint online kínálatát – amelyet már akár internetelérés nélkül is élvezhetünk.

Random menőségek (premier: október 1.)

Terence Nance munkássága idehaza mondhatni ismeretlen, és látva egyik legújabb alkotását, a Random menőségeket, érthető, hogy miért nem kapkodnak filmjei után a forgalmazók. Ebben a rendhagyó produkcióban Nance a rasszizmus, a gender és a szexualitás összetett kérdéseit vizsgálja különböző perspektívából. A téma rendkívül változatos, a feldolgozás pedig elgondolkodtató, vizuálisan egyedülálló és felforgató humorú. A főszerepben magát az alkotót, Terence Nance-t láthatjuk mind a hat részben.

Nagy Katalin (premier: október 3.)

Nigel Williams, aki 2005-ben megírta az I. Erzsébet angol királynőről szóló két epizódos történelmi filmdráma, az Elizabeth forgatókönyvét, most négy részes minisorozatban dolgozta fel a híres-hírhedt orosz uralkodó, Nagy Katalin életének egy szeletét. Katalin nem csak egyszerűen cárnő, hanem a modern nő megtestesítője is volt, aki nagyhatalommá tette Oroszországot a 18. században. Az ő nevét viselő sorozat uralkodásának második felére koncentrál, a Patyomkin katonai parancsnokkal való szenvedélyes és viharos kapcsolatára. Nagy Katalint az Oscar-, Emmy-, Golden Globe- és Tony-díjas orosz származású brit színésznő, Helen Mirren alakítja. Mirren játszotta az Elizabeth címszereplőjét is, valamint 2006-ban II. Erzsébetet is megformálta filmen és színpadon egyaránt, így kiérdemelte a királynői titulust. A sorozat további szerepeiben Jason Clarke, Rory Kinnear és Kevin McNally is látható.

Jelenet a Nagy Katalin című sorozatból (fotó: HBO)

Alaska nyomában (premier: október 19.)

A hónap második felében mutatkozik be az elsősorban fiataloknak szóló nyolc részes minisorozat, az Alaska nyomában. A történet John Green 2005-ben megjelent azonos című regénye nyomán készült, a főszerepben egy kamaszfiúval. Az izgalomra vágyó srác, Miles egy alaszkai bentlakásos iskolában tanul tovább, azt remélve, hogy új tapasztalatokat szerez majd és végre megváltozik unalmas élete. Ezen az új helyen ismerkedik meg Alaska Younggal, egy okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, egy ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa is lesz. Miközben Miles élete gyökeresen megváltozik, Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sorodja. A fő szerepekben Charlie Plummer, Kristine Froseth, Denny Love, Jay Lee és Landry Bender lesz látható.

Watchmen (premier: október 21.)

A sokak által várt képregényadaptáció október végén debütál a magyar HBO-n. A Watchmen, melyből tíz évvel ezelőtt film is készült, egy olyan alternatív kitalált világban játszódik, ahol az álarcos szuperhősök ténykedését betiltották. A főszereplő Angela Abar (Regina King) viszont két “maszkot” is visel, egyfelől nyomozó a rendőrségnél, másfelől feleség és anya is, így nem egyszerű helyt állnia ebben a sajátságos és sötét világban. Főnökét Don Johnson alakítja, Jeremy Irons pedig egy brit kúria idős és zsémbes uraként tér vissza a tévéképernyőre. A sorozat készítője Damon Lindelof (Lost – Eltűntek, A hátrahagyottak), így a minőség garantált.

A Mrs. Fletcher főszereplője (fotó: HBO)

Mrs. Fletcher (premier: október 28.)

A hónap utolsó újdonsága egy könnyed sorozat lesz, a főszerepben egy elvált anyukával, akinek az élete teljesen megváltozik, miután a fia egyetemre megy és kirepül a családi fészekből. A történet azonban csak eddig tipikus, ugyanis Eve nem a szokványos módon, hanem az online pornó és a közösségi média segítségével indul el az önfelfedezés útján, hogy megtalálja a boldogságot és kiélhesse addig elnyomott szexuális fantáziáját. A főszereplőt Kathryn Hahn alakítja, aki a Rossz anyák-filmekben már bizonyította, hogy az ilyen extravagáns szerepeket milyen fergeteges humorral oldja meg. A nyolc részes első évadban feltűnik még Jackson White, Casey Wilson, Owen Teague és Jen Richardson is.

Az új sorozatok mellett vadonatúj szezonokkal tér vissza a Spencer (második évad, október 8.), a Legacies – A sötétség öröksége (második évad, október 11.), A párok titkos élete (második évad, október 14.), A bűbáj őrzői (harmadik évad, október 18.), a Castle Rock (második évad, október 24.) és a Szilícium-völgy (hatodik évad, október 28.) is.

Kiemelt kép: Watchmen, Nagy Katalin és Alaska nyomában (fotók: HBO)