Pár napja számoltunk be róla, hogy hamarosan folytatódik az RTL Klubon a Házasodna a gazda, de nem meglepő módon a konkurencia is készül hasonlóval, noha a TV2-n nem társkeresés, hanem versengés zajlik majd. A csatorna programigazgatója, Fischer Gábor nemrég az Origónak adott interjújában beszélt róla, hogy megvásárolták a Farm nevezetű reality jogait, most pedig megérkezett a hivatalos közlemény a TV2-től, amely leleplezte a részleteket. 

A Farm VIP koncepciója abból áll, hogy hírességek hátrahagyják kényelmes életüket, hogy egy hónapon keresztül, a civilizációtól elzárva egy magyar birtokon bizonyítsák rátermettségüket különböző kihívások teljesítésével, méghozzá két csapatra bontva. A helyszínen megtalálható egy komfortos kúria és egy lelakott pajta is, az pedig az izgalmasnak ígérkező feladatok teljesítésével dől majd el, hogy ki hol fog lakni, ki nyeri a heti termelési versenyt és kinek kell búcsút intenie a játéknak. 

A csatorna ígérete szerint hamarosan az is kiderül, hogy mely hírességek vállalták be a műsort, ki a birtok gazdája és ki lesz a Farm VIP műsorvezetője. A formátum egyébként nem új a hazai nézők számára, ugyanis korábban a VIASAT3 és az RTL Klub is megpróbálkozott már hasonlóval: előbbi 2002-ben, utóbbi 2016-ban.

Kiemelt kép: Illusztráció (Fotó: AFP/Wojtek Radwanski)