A TV2 tavaly debütált saját fejlesztésű fikciós sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár legnagyobb újdonsága az akart lenni – a vidéki-városi ellentétek felszítása mellett -, hogy egy elmaszkírozott Stohl Andrást rakott a reflektorfénybe, ám a végeredmény fájdalmas lett. A széria egyetlen epizódját adták le tavaly május elején, majd egy hatalmas szünet következett, végül a maradék részek szeptembertől kerültek adásba a Tények Plusz után. És hogy mi a helyzet a fogadtatásával, illetve a jövőjével?

Nos, a SorozatWiki nemrég interjút készített a TV2 Csoport programigazgatójával, Fischer Gáborral, amelynek keretében az újdonságok mellett ez is szóba került. Fischer szerint eredetileg egy minisorozatnak képzelték el Bödöréket, ám ennek ellentmond az, ahogy a széria befejeződött mindösszesen hat epizód után. “A TV2-nek jó lecke, hogy fontos a programing és a kommunikáció, de sokkal több energiát kell belerakni a hosszútávú sztorivezetésbe, még akkor is, ha csak miniszériát tervezünk. “ – tette hozzá, majd azzal, folytatta, hogy: “Az előbb említett problémák miatt és a nagyobb versenyben azonban ősszel már csökkent a nézettsége, így maradtunk annál a 6 részes minisorozatnál, amit eredetileg is terveztünk.”

Ha valami, hát az egyértelműen leszűrhető, hogy az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár rajongói (?) lemondhatnak a folytatásról, a második évadról meg pláne. 

Kiemelt kép: A Bödör család (Fotó: TV2)