Nemrég kiderült, hogy a csatorna egyik népszerű műsora, a Nicsak, ki vagyok? című álarcos-énekes show hamarosan bizonytalan ideig lekerül a képernyőről, azonban a TV2 nem csak ezzel az intézkedéssel reagál a jelenlegi veszélyhelyzetre, hanem egy vadonatúj műsorral is: ez a #maradjotthon címet kapta és egy naponta, főműsoridőben jelentkező doku-reality lesz. 

A koronavírus-járvány elleni egyik legfontosabb védekezési eszköz, ha otthon marad mindenki, aki teheti, azaz önkéntes karanténba vonul a társadalom. A TV2 olvasata szerint egy ilyen helyzetben a televízió feladata, hogy összehozza és szórakoztassa a társadalmat, amelyet úgy igyekeznek abszolválni, hogy egy vadonatúj műsort tűznek képernyőre, amely “egyszerre informál, segít, szórakoztat, és ami a legfontosabb, közösséget épít”.  A #maradjotthonban nyolc főszereplő (akik között lesznek közszereplők és civilek is) mindennapjait követhetjük majd figyelemmel ebben a bizonytalan helyzetben. 

A TV2 közleménye szerint “a szereplők 1-1 kamerát kapnak, és önmaguk forgatják videónaplóikat. A dokumentarista stílus miatt a műsor rendkívül őszintén beszél majd a szorongásokról és nehézségekről, és arról is, hogy ki, hogyan vesz részt a közös társadalmi felelősségvállalásban: a vírus terjedésének lassításában és a veszteségek minimalizálásában.” A #maradjotthon valamikor áprilisban fog a képernyőkre kerülni.

Kiemelt kép: TV2 (Fotó: Femina)