2015-ös indulása óta már több mint harminc országban mutatták be az idehaza is hatalmas rajongótáborral rendelkező török sorozatot, a Végtelen szerelmet. A három fiatal, Nihan, Kemal és Emir fájdalmas és szép, keserédes szerelmi története nem csak a tévénézők körében aratott osztatlan sikert. A Végtelen szerelem 2016-ban a Szöuli Nemzetközi Dráma Díján elnyerte a zsűri különdíját, 2017-ben pedig első török sorozatként megkapta a legjobb telenovellának/szappanoperának járó Nemzetközi Emmy-díjat is.

Két évvel a finálé után tovább folytatja világhódító útját, és a Végtelen szerelem megérkezik Észak-Amerikába is. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb spanyol nyelvű tévéadója, az Univision tűzi képernyőre idén nyáron a produkciót Amor Eterno címmel. Nagy várakozás előzi meg a július 8-i amerikai bemutatót, ugyanis ez lesz a Univision tévéadó első török sorozata.

A török sorozatok azonban nem teljesen ismeretlenek az amerikai nézők számára. A médiavállalathoz tartozó másik tévéadón, az UniMás-on már tavaly ősszel képernyőre került egy, méghozzá az a Fatih Harbiye, melynek főszereplőnőjét a Végtelen szerelem sztárja, Neslihan Atagül alakítja. A török produkciók egyre nagyobb teret kezdenek hódítani az Egyesült Államok tévés piacán, az Univision online szolgáltatásán elérhető többek között a Fazilet Hanim ve Kizlari (Fazilet asszony és lányai), a cég nagy riválisa, a Telemundo pedig 2018-ban tűzte műsorára A szultánát.

Hazánkban a Végtelen szerelem jelenleg is látható, a Duna a második évadot ismétli hétköznap délutánonként, 15 óra 20 perckor.

Jasinka Ádám írása