Trokán Nóra tavaly csatlakozott az RTL Klub népszerű, az egész családnak szóló saját gyártású sorozatához, A Tanárhoz, amelynek második évadában ő alakította Nagy Ervin partnereként a női főszereplőt, Kovács Lillát. A színésznő nem csak magyar, hanem több nemzetközi produkcióban is feltűnt már, játszott egyebek mellett a Válaszcsapás című amerikai akciósorozat egy részében, az idén bemutatott Swoon című svéd romantikus filmben és hamarosan az új, nagyszabású fantasyben, a The Witcherben is látható lesz.

Trokán Nóra (balra) a The Wicther című sorozat előzetesében (fotó: YouTube)

A The Witcher egy kitalált, középkori misztikus világban játszódik, ahol a witcherek (magyar fordításban: vajákok), a természetfeletti erővel megáldott harcosok vándorként járják a világot. A történet főhőse, Ríviai Geralt veszedelmes szörnyek kiírtásával, hatástalanításával foglalkozik egy olyan világban, amit mágikus erővel rendelkező és hétköznapi lények együtt népesítenek be. Útja során találkozik emberekkel, tündékkel, törpökkel, vámpírokkal és alakváltókkal is. A The Witcher alapját a lengyel fantasyszerző, Andrzej Sapkowski regényei adják, melyekben az író vegyíti a népmesék, a kelet-európai történelem és a szláv-lengyel mitológia motívumait. A könyveiből készült már film, színházi előadás, képregény- és tévésorozat, valamint egy videojáték, amely elképesztő sikereket ért el.

A Netflix még 2017 májusában jelentette be, hogy megfilmesítik Sapkowski történeteit, ám a kezdeti tervek egy önálló filmről szóltak. A médiavállalat vezetősége azonban ezt az ötletet hamar elvetette, mondván nyolc fantasztikus regény cselekményét egy produkcióba lehetetlen lenne belesűríteni. Megrendelték tehát a történet tévésorozatként való feldolgozását, melyet 2018 év második felében többek között Magyarországon forgattak. A The Witcher főszereplőjét, Ríviai Geralt-ot a legutóbbi Supermanként is ismert brit színész, Henry Cavill játssza. A nemrég megjelent első előzetesben pedig feltűnik Trokán Nóra is, aki vélhetően egy harcos druidát alakít majd. A The Witcher premierje várhatóan 2019 év végén lesz.

Kiemelt kép: Trokán Nóra (fotó: RTL Magyarország)