A magyar saját gyártású műsorok közül nem sok dicsekedhet azzal, hogy Európán kívül is nézhetővé válik a közönség számára. Legutóbb az Aranyélet kapcsán olvashattunk arról, hogy a magyar HBO nagy sikerű sorozata az anyacsatorna amerikai online felületén is elérhetővé vált, most pedig egy újabb magyar produkció indult világhódító útjára. A Spektrumon 2017-ben bemutatott sorozat, a Tabukról tabuk nélkül az Amazon Prime Video nevű online streaming szolgáltatáson keresztül Kanadában és az Egyesült Államokban is nézhető lett – írja a Kreatív.

Az ACG Reklámügynökség által készített hat részes dokumentumfilm-sorozat témáit a halál, a gyász, a függőségek, a furcsa szexuális szokások, a különféle családmodellek, az eltitkolt és múltbeli közösségi bűnök adják. Az egyenként egyórás epizódokban 36 megrázó történetet ismerhetnek meg a nézők. A Tabukról tabuk nélkül házigazdája Thuróczy Szabolcs, rendezője Pálinkás Norbert, producere Mentes Endre volt.

A díjnyertes sorozat 2019 második felében új adásokkal tér vissza a magyar Spektrumra, ugyanis már forgatják a második évadot. Ezt Málnay B. Levente, az AMC Networks ügyvezető alelnöke árulta el.

Kiemelt kép: Thuróczy Szabolcs (fotó: AMC)