A Sovereign Film Distribution megszerezte a Békeidő Egyesült Királyságra és Írországra eső forgalmazási jogait, melynek értelmében a magyar film ezekben az országokban is bemutatásra kerülhet. A megállapodást közvetlenül az alkotókkal, tehát Hajdu Szabolcs rendezővel és társaival kötötte meg a forgalmazó cég – számolt be róla a Filmhu.

A Békeidő című alkotás a magyar Látókép Production, a romániai Filmtett Egyesület és a svájci Bord Cadre Films együttműködésében valósult meg. A hazai premierre pedig tavaly áprilisban került sor online formában. A nemzetközi bemutatót decemberben tartották a cottbusi filmfesztiválon, ahol a film olyan sikert aratott, hogy a Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívták. Hajdu Szabolcs egy éjszaka alatt lezajló, korunk valóságát szürreális fénytörésben bemutató filmantológiájának főbb szerepeiben Török-Illyés Orsolya, Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Schilling Árpád, Pálfi Magdó és Hajdu Lujza látható, de a rendező maga is feltűnik egyes képkockákban.

A filmet június 18-án mutatják be az Egyesült Királyság mozijaiban, ezzel egy időben pedig streaming felületeken is elérhetővé válik. Egyelőre az még nem dőlt el, hogy melyik platform lesz a szerencsés kiválasztott, az alkotók több szolgáltatóval is tárgyalnak jelenleg.

Kiemelt kép: Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs a Békeidő forgatásán (Fotó: IGN Hungary)