Bár a nyár nem volt most uborkaszezon, az augusztus végi és szeptember eleji időszak lesz csak az igazán izgalmas, ugyanis ekkor feszül egymásnak a két nagy országos csatorna, az RTL Klub és a TV2 őszi műsorkínálata. Míg előbbi csak jövő héten indítja el új kínálatát, utóbbi már augusztus 26-án beizzította a rakétákat két vadonatúj, napi saját gyártással. Az első nap eredményei alapján pedig viszonylag könnyen legyőzték a konkurenciát a reklámozóknak fontos, 18-49 évesek körében.

Az RTL Híradó a szokásosnál valamivel gyengébben teljesített, csak 16,6%-ot hozott, ám így is nézettebb volt a Tényeknél, amely 15,1%-os közönségarányt produkált. A Tények Plusz az elmúlt hetekben mutatott eredményeit tegnap jócskán felülmúlta, és 18,1%-ot elérve megverte az RTL Klubot. Ez jó felvezetésnek bizonyult az utána induló Ázsia Expresszhez, amely remekül teljesített és 16,8%-ot ért el, amely csupán 1 tizedszázalékkal marad el az előző évad nyitó számaitól. A műsor görbéje ráadásul emelkedő ívet írt le, és a nézők az adás alatt sem kapcsoltak el a produkcióról. Az Ázsia így nem csak a gyengén hozó Fókuszt (12,6%) győzte le, hanem megverte a közös sávban a Drága örökösöket is. Az RTL Klub falus sorozata csak 14,8%-os közönségarányt ér el, amely a korábbi 17-20%-os eredményekhez képest visszaesés.

Kasza Tibi, a Kapd el, ha tudsz! díszletében (fotó: TV2)

A TV2 vadonatúj gameshow-ja, a Kasza Tibi vezette Kapd el, ha tudsz! azonban nem kezdett jól, mindössze csak 11,4%-ot ért el a reklámozóknak fontos, 18 és 49 éves nézők körében. A műsor görbéje sem mutat szépen, ugyanis a reklámok alatt a nézők jelentős része elkapcsolt a TV2-ről. A vetélkedő emellett nem tudta megverni a vele egy időben futó Barátok köztöt, amely 12,6%-os közepes eredményt produkált. Késő este azonban ismét a TV2 volt a vezető csatorna, ugyanis az Extrém Activity (8,8%) ismétlése bár gyengén futott, kétszer akkora közönségarányt hozott, mint az RTL Klubos film, Az UNCLE embere (4,1%), mely katasztrofálisan ment.

Érdemes még szót ejteni a délutánról is, ugyanis a török sorozatok párharca eldőlni látszik. Míg a múlt héten az Anya is rémesen alacsony számokat hozott, hétfőn magára talált és 7,2%-os jó eredménnyel zárt. Ezzel szemben az RTL Klubos Megtörve továbbra is katasztrofális, az aktuálisan tévét néző 18-49 éveseknek mindössze a 3,5% választotta ezt a produkciót.

Az augusztus 26-i eredmények alapján egyik csatornának sem lehet oka a teljes örömre, de temetniük sem kell már most az őszi kínálatot. Az idei őszi nézettségi verseny első csatáját a TV2 nyerte 18-49-ben.

Minden adat 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: Az Ázsia Expressz egyik versenyzőpárosa, Gáspár Zsolt és Gáspár Evelin (fotó: TV2)