A nagy összefogáshoz – amihez már több hazai cég, kiadó, forgalmazó és csatorna is csatlakozott különféle kedvezményekkel és ingyenes szolgáltatásokkal –  az RTL Klub és a TV2 is csatlakozik. Persze nem együttesen, hanem külön-külön, de még így is tiszteletre méltó, amit a két csatorna a koronavírus áldozataiért és a munkájukat elvesztett emberekért szeretne tenni. Míg a TV2 egy nem csak országos, de határokat átívelő gálaműsorral jelentkezik, addig az RTL a Fókusz Plusz keretein belül fogja gyűjteni az adományokat a rászorulóknak.

A Neked énekelek című műsort április 19-én este láthatjuk majd a TV2 programjai között, aminek keretein belül Magyarország sztárjai, sportolói, celebjei együttesen adnak elő különböző dalokat, zeneszámokat, amiket az egészségügyben dolgozóknak és természetesen minden önkéntesnek címeznek a tisztelet jeléül. Persze mindegyik előadó az otthonából fog jelentkezni (valakik a világ túlsó feléről), a két műsorvezető pedig Till Attila és Ördög Nóra lesz. De a nézőknek is szeretnének címezni egy felhívást: ha felénekeljük az LGT Nem adom fel számának refrénjét (és a videót feltöltjük április 15-ig a www.tv2.hu/nekedenekelek weboldalra az „Együtt énekel az ország” jeligére), akkor belevághatnak minket is a videóba.

Az RTl Klub pedig ismét a Fókusz Plusz keretein belül szervez adománygyűjtést (mint tette ezt korábban a Bátor Tábor vagy éppen az Ökumenikus Segélyszervezet részére). Április 11-én a 19-kor kezdődő adás keretein belül mindenféle felajánlást, adományt fogadnak, amit a járvány miatt a munkájukat vesztett embereknek adnak majd oda különféle segélyszervezeteken keresztül (pl. Magyar Vöröskereszt, Magyar Máltai vagy éppen a Baptista Szeretetszolgálat). Minden hívás és SMS 500 forint adományt jelent az 1357-es segélyvonalon. A gyűjtés alatt pedig a műsor a www.segitunkegymasnak.hu tevékenységeibe enged majd betekintést.

Kiemelt kép: RTL Klub, TV2 (Fotó: NLC)