A Csillagok háborúja rajongók december 19-től tekinthetik meg a legújabb epizódot, a Star Wars: Skywalker korát, amellyel nem csupán az új trilógia zárul le, hanem a Skywalkerek története is. A J.J. Abrams (Star Trek, Super 8, Star Wars: Az ébredő Erő) rendezésében érkező film középpontjában a már elhunyt Carrie Fisher (Star Wars-filmek) ikonikus karaktere, Leia áll majd, mellette pedig olyan színészek térnek vissza a vászonra, mint Daisy Ridley (Star Wars-filmek, Gyilkosság az Orient expresszen), Oscar Isaac (Ex Machina, Llewyn Davis világa), John Boyega (Idegen arcok, Star Wars-filmek) és Adam Driver (Paterson, Csuklyások: BlacKkKlansman, Házassági történet). 

Mielőtt azonban még jegyet váltanánk az új részre, érdemes lehet újranézni, vagy netalántán bepótolni a korábbi felvonást. Ezt többfajta módon is megtehetjük az otthonunk melegében, az RTL Klub például december 8-án, vasárnap, 20:05 órától kínál rá lehetőséget, ekkor adják ugyanis a Star Wars: Az utolsó Jediket (a nézők az RTL Klub TXT 888.oldalán feliratozva, valamint eredeti nyelven is elérhetik a műsort). 

A rövid ismertető segíthet felidézni az emlékeket vagy esetleg meghozni a kedvet a megtekintéséhez: “Leia Organa (Carrie Fisher), az Ellenállás legendás vezetője kénytelen a menekülés mellett dönteni Poe Dameron parancsnok (Oscar Isaac) meggondolatlansága miatt. Csakhogy az Első Rend folyamatos tűz alá veszi őket, és segítség nélkül nincs esélyük. Leia abban bízik, hogy a fiatal Jedinek, Reynek (Daisy Ridley) sikerül megtalálni Luke Skywalkert (Mark Hamill), aki képes lenne megmenteni az Ellenállást. Luke azonban nemet mond, és amikor Rey megtudja a szörnyű igazságot, rájön, hogy nincs más választása, csak Kylo Ren (Adam Driver). Hatalmas kockázatot vállal, amikor feladja magát, abban bízva, hogy Leia és Han fiában még maradt valami jóság.”