Az én kis családom címmel vadonatúj török sorozat indul november 11-én Magyarországon. Miután nyáron bemutatták a Kivanc Tatlituggal készült akció-krimit, a Megtörvét, az RTL Klub év végén egy újabb produkcióval örvendezteti meg a török szériák szerelmeseit, ráadásul egy drámai, de mégis humoros, friss alkotással. Az én kis családom ugyanis 2017 és 2019 között volt látható Törökországban, a Tiltott szerelemből és a Ferihából is ismert színésznő, Hazal Kaya főszereplésével.

A történet a gyönyörű Filizről szól, aki egyedül látja el a háztartást, neveli öt kisebb testvérét, és támogatja alkoholista apját, aki a család minden pénzét elissza. Bár minden hozzá hasonló fiatal lány azon van, hogy férjet fogjon, neki egy percnyi szabadideje sincs arra, hogy szerelmes legyen. Eközben a gazdag Barisért a város minden nője odáig van, a férfi azonban pont abba a Filizbe szeret bele, aki ki nem állhatja a gazdag ficsúrokat. Baris persze mindent megtesz azért, hogy meghódítsa a lány szívét: szegénynek adja ki magát, egy olyan fiúnak, aki csak a beosztottja egy gazdag üzletembernek.

Az én kis családom főszereplője, Hazal Kaya (fotó: RTL Magyarország)

A főszereplőt játszó Hazal Kaya partnere Burak Deniz lesz (Az éjszaka királynője/Mert), mellettük pedig Reha Özcant, Yagiz Can Konyalit és Mehmet Korhan Firatot is láthatjuk, valamint pár epizódban feltűnik majd az Anya gyermekszínésze, a Meleket alakító Beren Gökyildiz is.

Az eredetileg Bizim Hikaye (Mi történetünk) címet viselő produkció a hazánkban is ismert, keserédes humorú családi dráma, a Shameless – Szégyentelenek feldolgozása. A néhol megbotránkoztató, ám pont ezektől a pillanatoktól dermesztően őszinte sorozatból már régóta tervezték a török változatot, ám két év kellett, hogy végül minden révbe érjen és 2017-ben képernyőre kerülhessenek az epizódok. Látva az alapot adó angol és az abból forgatott amerikai verziót, a szókimondó és kendőzetlen stílust, érthetővé válik, miért tartott hosszú ideig, amíg elkészült a török adaptáció. A történetet ugyanis a helyi viszonyokra kellett alakítaniuk az íróknak.

Az iszákos apa (fotó: RTL Magyarország)

Nehézséget okozhatott többek között az, hogy Törökországban tilos a televízióban alkoholos italt vagy ivászatot mutatni, a főhősnő édesapja pedig kemény alkoholista. Ellentétben a török Született feleségekkel, itt nem változtatták józanná a beteg figurát, de ha a kezébe is került italos üveg, kitakarták az utómunka során. Szintén nagy változás az eredeti, tengerentúli változatokhoz képest, hogy heteroszexuális lett a főhősnő amúgy meleg testvére. Azonban mindezek ellenére (vagy talán pont ezek miatt) a sorozat nagy siker lett Törökországban és két évad készült belőle.

Az én kis családom november 11-től látható hétköznap délutánonként az RTL Klub műsorán. Külön érdekesség, hogy ez lesz a harmincadik, hazánkban képernyőre kerülő török sorozat.

Kiemelt kép: Az én kis családom főszereplői (fotó: RTL Magyarország)