Már az első napok eredményeiből látszott, hogy a TV2 november 11-én indult új műsorkínálata nem lesz sikeres. A három vadonatúj produkcióból kettő rögtön a premier hét végére rengeteg nézőt veszített és a nézettségi versenyben csak közepesen teljesítő Mintaapák tudott egyedül értékelhető számokat produkálni. A napi sorozat habár meglehetősen hullámzó eredményeket hoz, legutóbb pénteken képes volt legyőzni az RTL Klubon vele egy időben sugárzott Fókusz-adás második felét. Ez akkor adott okott némi reménykedésre, azonban nagyon hamar kiderült, hogy mindez csak tiszavirág-életű volt.

Pillanatkép A Konyhafőnök VIP 2019-ből (fotó: RTL Magyarország)

November 25-én kissé átalakított esti műsorkínálattal kezdte a hetet a TV2. Két hét után megcserélték a Majka vezette gameshow, a Nyomd a gombot, tesó! és az Újratervezés kezdési időpontjait. Miközben a Tények a reklámozóknak fontos korosztályban, a 18-49 éves nézők körében százalékra pontosan ugyanazt hozta, amit az RTL Híradó, és a Tények Extra ismét legyőzte a Fókuszt a közös sávban, addig a megváltozott esti felhozatal rosszabbul ment, mint eddig bármikor. A Mintaapák alig tudta megtartani az előtte futó műsor, a Tények Plusz nézőit, és csak akkor indult növekedésnek a közönségaránya, amikor véget ért a Fókusz. Pechére ekkor kezdődött A Konyhafőnök adása is, amely ellen esélye sem volt.

A Konyhafőnök VIP hétfő esti epizódja kiemelkedő, 19,9%-os közönségarányt produkált, amely az évad eddigi egyik legmagasabb eredménye, eközben az Újratervezés (6,7%) és a Nyomd a gombot, tesó! (6,1%) az elmúlt hetek talán leggyengébb számait hozta. Ezzel szemben a délután adásba került Anya című sorozat epizódja remekelt a TV2-n a 18 és 49 évesek körében, 13,5%-os közönségarányt ért el az RTL Klubon 7,3%-kal futó Barátok közt ellenében.

Kiemelt kép: Stohl András a Mintaapákban (fotó: TV2)