Tegnap tartotta őszi évadbejelentő sajtóeseményét a TV2, és míg a médiavállalat csupán pár műsorról rántotta le a leplet, ma az RTL Magyarország számtalan újdonságot bemutatott a sajtó képviselőinek. Kiderült többek között az is, hogy a tavalyinál hamarabb, már augusztusban elindul A mi kis falunk új évada, és ugyanazon a hétvégén elstartol az RTL Klub őszi műsorkínálata, melynek szerves része lesz a már jelenleg is látható Drága örökösök második szezonja.

Nádai Anikó (fotó: RTL Klub)

Szeptember 1-jén, vasárnap este három újdonsággal is készül a tévénézők számára a csatorna. 19 órakor kezdődik a Házasodna a Gazda második évada, melyben egy hölgy és négy férfi próbálja majd a kamerák előtt megtalálni élete párját. A műsor különlegessége, hogy nem díszletek között zajlik, hanem a gazdák saját birtokán, igazi környezetben. A Házasodna a Gazda nem egy hagyományos párkereső műsor, ugyanis bemutatja azt is, milyen egyedi romantikája van a vidéki életnek, az állattartással, mezőgazdasági munkákkal járó teendőknek. A gazdáknak pedig olyan társat kell találniuk, aki kiveszi a részét a mindennapi feladatokból. A Nádai Anikó vezette műsor vasárnap esténként lesz látható az RTL Klubon.

Fotó: rtl.hu

A Házasodna a Gazda után kerül adásba 20 óra 10 perckor az RTL Magyarország vadonatúj saját gyártású fikciós sorozata, a Jófiúk. A mi kis falunk alkotóinak legújabb komédiájában ezúttal nem egy falu, hanem a rendvédelmi szervek bolondos figurái állnak középpontba. A történet főhőse három nyomozó, Szűcs Gyula (Mihályfi Balázs), Matkovits Gábor (Hevér Gábor) és Dobos Bence (Király Dániel), akiket legutóbbi baklövésük után új körzetbe helyeznek. A kerületi rendőrkapitány pedig az egyik nyomozó apósa, aki finoman szólva sincs jó véleménnyel vejéről… A káoszt tovább tetézi, hogy a három kopóval együtt egy női kolléga is érkezik a körzetbe, aki pedig egyikük előző felesége. A Jófiúk vezető rendezője Kapitány Iván (Beugró, A mi kis falunk) volt, társrendezője pedig Dyga Zsombor (Aranyélet, Egynyári kaland).

Lali, a Love Island műsorvezetője (fotó: RTL Magyarország)

Szeptember 1-jén, a Jófiúk után 21 órakor debütál a csatorna legújabb valóságshow-ja, a Love Island. A több országban is hatalmas sikerrel futó párkereső realityt egzotikus környezetben, Cipruson forgatják, és a bátor jelentkezők a szerelem szigetén kapnak lehetőséget arra, hogy ráleljenek életük párjára és közösen vigyék el a 20 millió forintos fődíjat. A külföldi szériákban már nem egy szerelmi sikertörténetet követhettek végig a nézők; voltak olyanok, akik megtalálták az igazit és összeházasodtak, egy másik – ugyancsak a tévéshow-ban egymásba szerető – párnak pedig már gyermeke is született. A Love Island szeptember 2-tól minden nap (hétköznap és hétvégente is) látható lesz az RTL Klubon. A házigazda az Éjjel-Nappal Budapest sztárja, Lali lesz.

Kiemelt kép: Az X-Faktor 2019 mentorai és műsorvezetője (fotó: RTL Klub/Szabó Gábor)

Az ősz további részében érkezik az X-Faktor friss, kilencedik évada, melyben ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti oldalán új női mentorként Dallos Bogi mutatkozik majd be. Harmadik évadát kezdi majd a Nyerő Páros, melynek ismét Sebestyén Balázs lesz a műsorvezetője. Az új részek különlegessége, hogy az egyik korábbi versenyző, Kabát Péter játékmesterként segíti majd Balázs munkáját. Istenes Bence és Csobot Adél mellett a Budapesti Operettszínház szólistája, Kocsis Dénes és kedvese, valamint Sárközi Ákos és párja is részt vesz a műsorban. A további párosok neveit később hozzák nyilvánosságra. A Konyhafőnök VIP már a negyedik szezonnal jelentkezik idén ősszel, Fördős Zé mellett ismét Rácz Jenő és Sárközi Ákos áll majd a zsűriasztalnál, ám ezúttal teljesen másképp küzdenek meg. Átalakul a válogató hét, senki sem érezheti majd magát biztonságban, emellett pedig a két séf bármikor beállíthatja egymást főzni a versenyzők közé.

Kiemelt kép: Nádai Anikó, Szabó Győző és Sebestyén Balázs (fotók: RTL Magyarország)