Január 1-jén 18:50-kor indul az RTL Klub vadonatúj napi sorozata, a Bátrak földje. Az első magyar, kosztümös telenovella alkotója a Barátok közt, a Szeress Most! és az Oltári csajok szülőatyja, Kalamár Tamás és Ondruss Ilona voltak. A történet középpontjában egy szerelmi “négyszög” áll: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelmét láthatjuk az igaz szerelemért.

“A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a főhősök a hazugságok, az intrikák ellenére, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért” – áll a hivatalos ismertetőben.

A főbb szerepekben fiatal, feltörekvő tehetségeket és színpadról, magyar filmekből és sorozatokból már jól ismert színészeket egyaránt láthatunk.

Rokoczay Anna bárókisasszony

Szász Júlia

A 21 éves Anna nem elégszik meg a társadalom által ráosztott nemes szerepével, és úgy véli, hogy az élethez elengedhetetlen a mindent elsöprő szenvedély. A szülei által forszírozott, rendes és biztonságos házasság és gyerekvállalás helyett tanulni szeretne, felfedezni, megismerni a világot. Tudja, hogy küldetése van az életben, csak még nem biztos benne, hogy mi is az.

Játssza: Szász Júlia

Bodza Katica

Litauszky Lilla

Katica, a bárókisasszony 21 éves szobalánya. Erdélyi árva, akit kislányként fogadtak be a kastélyba, hogy Anna szolgálója legyen. Azóta ő lett a kisasszony legfőbb bizalmasa és legjobb barátnője is. Katica igazi romantikus, reménytelenül szerelmes típus. Nem könnyen bízik meg másokban, de ha valaki elnyeri a bizalmát, onnantól hűséges barátot nyer vele. Katicának azonban van egy olyan titka amit még Anna sem ismer.

Játssza: Litauszky Lilla

Csizmadia Imre

Bárnai Péter

A 24 éves Imre Rokoca zsandárhadnagya, korábban pedig a monarchia katonája volt. Özvegyember, egy kisfiúval, aki úgy gondolja, felesége halálával magát a szerelmet is örökre elveszítette. Kicsit régimódi, puritán, becsületes és büszke. Ösztönösen tudja, mi helyes és mi helytelen. Morális értékrendjét igyekszik a köz javára fordítani. Sokan árulónak tekintik a városban, pedig Imre csakis a legjobbat akarja hazája népének.

Játssza: Bárnai Péter

Torzsa Sándor

Kenderes Csaba

Sándor egy 22 éves borász. Rebellis, forrófejű, impulzív, és szenvedélyes. Mer nagyot álmodni, és tenni sem fél álmaiért. Legfőbb bánata, hogy még túl fiatal volt 1848-ban, így nem vehetett részt a szabadságharcban. Bár szülei mindig csitítanák, Sándor a céljaiért és elveiért akár az életét is adná. Hisz abban, hogy jobb a fájdalom, mintha az ember semmit sem érez.

Játssza: Kenderes Csaba

Báró Rokoczay Károly

Ilyés Róbert

Élet halál ura a városban, aki csak attól tart, hogy örökösei egyszer majd elherdálják mindazt a hatalmat és vagyont, amit ő eddig felépített. Családja, alkalmazottai, szolgái félik és tisztelik. Hűvös és számító, aki az emberekre is úgy tekint, mint kedvenc játékában, a sakkban a bábukra.

Játssza: Ilyés Róbert

Rokoczay Jozefin báróné

Fodor Annamária

Anna édesanyja. „Jégkirálynő” izzó vágyakkal. Számára minden a hatalomról és az irányításról szól. Mindenre és mindenkire úgy tekint, hogyan tudná a saját érdekei szerint használni. Ha valami megtetszik neki, azt megszerzi, ha valami nem tetszik neki, attól megszabadul – mindkettőt bármi áron.

Játssza: Fodor Annamária

Rokoczay Móric báró

Jaskó Bálint

A Rokoczay ház majdani örököse, akinek minden a látszatról szól. Azt akarja, hogy őt tartsák a legjóképűbbnek, a leggazdagabbnak, a legokosabbnak, a legmindenebbnek. Leginkább apja tiszteletét szeretné elnyerni, egyelőre sikertelenül. A gazdag, becsvágyó aranyifjú a kiskapu-keresés királya.

Játssza: Jaskó Bálint

Vető Mariska

Takács Nóra Diána

Jozefin élesnyelvű komornája, tele energiával. Folyton matat, pörög, szeret nyüzsögni, sokat fecseg. Sokat morgolódik, de szórakoztató, és a gondjára bízottakért bármire képes lenne. Az izgalmakat hajhássza, de sokszor türelmetlen, könnyen el is unja a dolgokat. Impulzív, néha sekélyes és szemtelen. Özvegy. A fia, Zalán, a szeme fénye.

Játssza: Takács Nóra Diána

Vető Zalán

Koltai-Nagy Balázs

Zalán egy aranyszívű lovag, aki egy kovácslegény testébe született. Karizmatikus, igazságos, becsületes. Azonban ami a szívén, az a száján, és ez bizony bajba szokta sodorni. Ha valamit nagyon akar, akkor azt kemény munkával meg is szerzi. Sokszor az az érzése, hogy többre hivatott, mint hogy Rokoca kovácsa legyen, de nem tudja megmagyarázni, miért.

Játssza: Koltai-Nagy Balázs

Torzsa Mihály

Csőre Gábor

Mihály Sándor édesapja – egy jómódú borász, aki igyekszik a saját keze munkájával előteremteni a családja jövőjét. Magabiztos, büszke, tiszteletet parancsoló parasztember. Erős az igazságérzete, önfeláldozó, a családjáért bármire képes. Egykor az életét adta volna Magyarország függetlenségéért, de ma már a családja biztonsága érdekli leginkább.

Játssza: Csőre Gábor

Rózsa

Radnay Csilla

Rózsa egy könnyűvérűnek látszó csapos, aki nagyon jól megtanulta kezelni a rokocai fogadó vendégeit. Ki akar tűnni a világban, és a mindent elsöprő, szenvedélyes szerelmet keresi, ami sokszor rossz utakra viszi. Szórakoztató, egyedi, magabiztos.

Játssza: Radnay Csilla

Csizmadia Zsuzsa

Tóth Ildikó

Zsuzsa asszony szeretett férje a háborúban halt meg, és gyermekei közül is csak Imre maradt életben. Így Zsuzsának nincs nagyobb vágya, mint hogy Imre és Palika biztonságban éljenek. Ugyanakkor Zsuzsa nem mer új embereket megkedvelni, abban a félelmében, hogy őket is elveszítheti. Komor, sztoikus, sokszor gyanakvó, de figyelmes és lojális a szövetségeseihez.

Játssza: Tóth Ildikó

Péter atya

Pataki Ferenc

Péter atya gondoskodó, fontos számára a közösség, amelynek lelki pásztoraként szolgál. Művelt, éles eszű, megfontolt szónok. Megbízható, megértő, lelkiismeretes és lojális. Nem ítélkezik.

Játssza: Pataki Ferenc

Baba

Spolarics Andrea

A sejtelmes tekintetű Baba az erdőben, egy ekhós szekérben él. A cigányasszonyt a legtöbben boszorkánynak tartják, sokan félnek tőle, amit Baba jól ki is használ: így el tudja titkolni, hogy igazából arany szíve van. Tudását gyógyításra, varázslásra, jövendölésre és bábaságra egyaránt használja. Így egyszerre kiközösített pária és becsben tartott kincs, aki a város gyermekeit segíti világra.

Játssza: Spolarics Andrea

Kiemelt kép: Ilyés Róbert, Fodor Annamária és Csőre Gábor (fotók: RTL Magyarország)