Mai naptól elérhető az HBO GO felületén A végállomás gyermekei című sorozat, amely a Christiane F. című önéletrajzi bestselleren alapul. A történetből korábban már film is készült, a sorozat pedig egy tágabb perspektívát nyújt a közönség számára.

A nyolcrészes A végállomás gyermekei egy provokatív drámasorozat hat tinédzserről, akik a helyüket keresik a világban egy időtlen Berlinben. A csoport központi figurája Christiane, akinek az élete összeomlik szülei válása nyomán. A könyvet világszerte 30 nyelvre fordították le és 5 millió példányt adtak el belőle. A bestseller sztoriból 1981-ben filmadaptáció készült Elveszett generáció címen. A filmben David Bowie is felbukkant, ennek nyomán pedig a sorozat zenéjét is Bowie ihlette.

A megrázó történet főszereplői Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi és Benno, akik Berlin mámorító klubjaiban és underground bulijaiban találnak egymásra. Christiane miután elmenekül otthonról, elkezd belecsúszni a csábító alvilágba. A fiatalok közti kötelék egyre szorosabbá válik, ahogyan belevetik magukat a következő betépés utáni hajszába, és próbálnak elevickélni az euforikus csúcspontok és veszélyes mélypontok hullámai között. Miközben az életük és kapcsolataik kitágulnak vagy szétesnek, az egyéni traumáik olyan spirálba rántják bele őket, amiből nem mindannyian tudnak kiszabadulni.

A cseh-német koprodukciós sorozat főszereplői Jana McKinnon, Michelangelo Fortuzzi, Lea Drinda, Lena Urzendowsky, Jeremias Meyer és Bruno Alexander. A sorozat mind a nyolc része a mai naptól elérhető az HBO GO-n, a feliratos előzetes pedig itt megtekinthető:

Kiemelt kép: A végállomás gyermekei (Fotó: HBO GO)