A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjéért Horvát Lili elnyerte a 45. Cleveland-i Nemzetközi Filmfesztiválon a Legjobb kelet-közép-európai film díját.

Idén online rendezték meg Cleveland nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját, mely két hét alatt 116 mozifilmet és 182 rövidfilmet mutatott be az amerikai közönségnek, a díjazottakat a hétvégén hirdették ki. Az amerikai filmes szakemberekből álló zsűri Horvát Lilinek ítélte a Legjobb kelet-közép-európai filmért járó rangos díjat a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáért.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás legutóbb Dublinban nyerte el a főváros rangos nemzetközi filmfesztiválján a legjobb rendezésért járó elismerést, és kiemelkedő sikert aratott Varsótól Chicagóig. Európában, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben Horvát Lili filmje, hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a kiemelkedő magyar mozifilmet. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmes film továbbra is versenyben van a „függetlenek Oscar-díjaként” számon tartott Independent Spirit Awardért, melynek nyertesét április végén jelentik be.

Kiemelt kép: Stork Natasa, Maly Róbert (operatőr) – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (Fotó: IMDb)