Bár már több mint két éve mutatták be a Legendás állatok című filmsorozat második részét, a Grindelwald bűntetteit, további két évig kell még várnia a rajongóknak a következő részre.

J. K. Rowling legújabb történetében visszakalauzol minket a varázsvilágba, jóval a kicsi Harry Potter megszületése előtti időkbe, ahol megismerkedhetünk Göthe Salmanderrel és legendás állataival, amelyekről Harryék már a Roxfortban tanulhattak. Az írónő az előzménytörténetet csak forgatókönyv formában írta meg, és írja folyamatosan a filmek készülésével egyidőben. Ezért sem tud a stúdió évről évre kijönni a legújabb részekkel, a folytatás azonban most nem emiatt késlekedik. A film forgatása szeptemberben kezdetét vette, és az elsődleges tervek szerint 2021. november 12-én érkezett volna a mozikba, azonban a Warner Bros. úgy döntött, hogy elbocsátja a Grindelwaldot alakító Johnny Deppet a tovább bonyolódó válása körüli médiabotrányok miatt.

A színész távozása bombaként robbant a hírekben, miután mindenki csak arra volt kíváncsi, hogy ki fogja helyettesíteni Deppet a filmben. A stúdió megígérte, hogy igyekeznek mihamarabb megtalálni a tökéletes embert a munkára, eddig viszont még semmit nem lehetett tudni az új Grindelwald kiléte felől. A napokban azonban kiszivárgott egy olyan információ, miszerint a Hannibalból ismert Mads Mikkelsen folytat tárgyalásokat a csatlakozásról, és egyelőre igen valószínűnek tűnik, hogy ő fog csatlakozni Eddie Redmayne és Jude Law mellé a harmadik részben.

A Legendás állatok harmadik részének premierdátumát 2022. július 15-ig tolta el a Warner Bros. stúdió, ami azt jelenti, hogy még jó sokat kell várniuk a varázsló- és boszorkányrajongóknak az újabb kalandokra.

Kiemelt kép: Eddie Redmayne a Legendás állatok című filmben (Fotó: IGN Hungary)