Június 3-tól tekinthető meg a Vad Víz – Aqua Hungarica című új magyar természetfilm a mozikban a Pannon Entertainment jóvoltából, a WWF Magyarország ajánlásával. Fehér Zoltán rendezése látványos jelenetekkel mutatja be hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli élővilágát, a kis-balatoni mocsárvilágtól az Aggteleki Nemzeti Park erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig bezárólag. 

A természetfilmben olyan varázslatos élőlények kaptak helyet, mint a foltos szalamandrák, az aranysakálok, a vidrák és a “sétáló” harcsák, az állatokra való rácsodálkozás mellett viszont fontos szerepet kap az is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük a túléléssel. A stáb 9 hónapon át, 27 helyszínen forgatott annak érdekében, hogy elkészülhessen a Vad Víz – Aqua Hungarica, ehhez pedig számos speciális technikát (mint a fényérzékeny éjszakai kamerák, a lassított és gyorsított felvételek vagy a makro- és légifelvételek) hívtak segítségül. 

A Vad Víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált, rendező-operatőrét, Fehér Zoltánt pedig díjjal jutalmazták a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen. A természetfilm már országszerte megtekinthető a mozikban.

Kiemelt kép: Jelenetek a Vad Víz – Aqua Hungaricából (Fotó: Pannonia Entertainment)