2018 tavaszán indította el első közös sorozatkészítői pályázatát a Paprika Studios műsorgyártó cég és az RTL Magyarország. A Hypewriter Pitchfórum résztvevői között volt magyar, cseh és szlovák alkotó is, akik tavaly nyáron a zsűri és néhány újságíró előtt prezentálták ötleteiket. A pályázat tétje nagy volt, ugyanis a szervezők arra vállalkoztak, hogy a győztes sorozattervből elkészítik a bemutatkozó (amerikai kifejezéssel élve: pilot) epizódot. Ha ez sikeres lesz, akkor pedig nagy eséllyel a teljes első évadra megkaphatják az alkotók a megrendelést.

Az első Hypewriter nyertese Declan Hannigan és Andy Heffler pályázata, a valós események ihlette The Butcher (A hentes) lett. A Magyarországon élő és dolgozó páros készítette többek között a Comedy Centralra a Hajós András vezette Készhelyzetet, de színészként is láthattuk már őket többek között a Terror című sorozatban, valamint az Atomszőke, a Mentőexpedíció és a Boszorkányvadászat című filmekben. A Paprika Studios és az RTL Magyarország idén tavasszal ismét meghirdette a Hypewriter pályázatot, és ezzel nagyjából egy időben elkezdték forgatni A hentes próbaepizódját, melyhez íróként csatlakozott Lengyel Balázs (Kojot, Lajkó – Cigány az űrben).

Az alkotópáros a pilot forgatásán (fotó: Paprika Studios)

A sorozat főszereplője Karcsi, a hentes, aki egy kistelepülés egyik legjobban szeretett lakosa. Bárki vásároljon is nála, ő mindig a legjobb minőségű terméket kínálja neki, és a vásárló biztosan jókedvűen lép ki az üzlet ajtaján. Karcsit azonban meggyilkolják, és miközben látjuk a gyászoló családot: az özvegyet, a szintén hentesként dolgozó fiukat, a visszatekintésekből megismerjük, hogy Karcsi talán mégsem volt mintapolgár. Sokan voltak, akik meg akarták ölni, sokan meg is tehették volna, ám csak egy valaki van, aki meg is tette. Az alkotópáros a nagy sikerű Fargo című sorozathoz hasonlították ötletüket, és kiemelték, hogy bár központi szerepet kap a gyilkosság felgöngyölítése, nem az lesz a hangsúlyos, hogy ki volt a tettes.

Pillanatkép A hentes forgatásáról (fotó: Paprika Studios)

A hentes forgatása jelenleg is zajlik a főszerepben az Üvegtigrisből és A mi kis falunkból is ismert Csuja Imrével. Feleségét, az Örkény Színház társulatának tagja, Kerekes Éva alakítja, a Hypewriter Facebook oldalára felkerült fotókon pedig az látható, hogy a bemutatkozó epizódban feltűnik még a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművésze, Kádas József és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Antóci Dorottya is. A pilot rendezője Mátyássy Áron.

Arról egyelőre még nincsen hír, hogy A hentes első része az RTL Magyarország mely csatornáján és mikor kerül adásba, de ha sikeres lesz, elképzelhető, hogy láthajtuk majd a történet folytatását.

Kiemelt kép: Pillanatkép A hentes forgatásáról (fotó: Paprika Studios)