A Discovery Channelen nagy hagyománya van a Hogyan készült?-típusú műsoroknak, amelyekben hétköznapi használati tárgyak és csúcstechnológiájú eszközök gyártásáról egyaránt lerántják a leplet. A mai napig népszerű tévéműsorból pár évvel ezelőtt elkészült az első hazai változat, melynek adásait az OzoneTV-n láthatták a nézők. A műsor különlegessége az volt, és ebben tért el a discoverys verziótól, hogy nem csak narrátora, hanem műsorvezetője is volt – Gyetván Csaba személyében. A Hogyan készül? Megmutatjuk! pár éve a tévéből az internetre költözött, Csaba azonban most egy hasonló, de vadonatúj műsorral visszatér a képernyőre.

Jelenet a Made inből (fotó: Discovery Channel)

December 4-től lesz látható a Discovery Channelen a Made in, amelyben elkalauzolnak minket a gyártósorok ismeretlen világába. “Vajon milyen hosszú utat tesz meg egy tálca tojás, mire a szupermarketek polcaira kerül? Milyen folyamatok teszik lehetővé a nappalink melegét adó távfűtést? A tömegtermelés megjelenésével az emberiség eltávolodott a minket körülvevő tárgyi környezettől. Olyannyira természetesnek vesszük a mindennapok során használt tárgyakat, hogy bele sem gondolunk, mennyire zseniális és látványos technológiai megoldásoknak köszönhetjük őket” – áll a hivatalos ismertetőben.

A négy epizódos első évadban megtudhatjuk, mi lapul a konyhánkban, hogyan állítják elő a megújuló energiát, milyenek és hogyan működnek a szupergépek és hogyan készülnek az előrecsomagolt készételek. A Made in Gyetván Csabával december 4-től szerdánként 22 órakor lesz látható a Discovery Channelen.

Kiemelt kép: Jelenet a Made inből (fotó: Discovery Channel)