Két évvel ezelőtt, 2017 novemberétől vált közvetlenül, lineáris tévéelőfizetés nélkül is elérhetővé az HBO online videós szolgáltatása, az HBO GO. A közel 7 ezer órányi tartalmat (filmeket, sorozatokat és gyermekeknek szóló műsorokat) kínáló platform a hazai streaming piac egyik vezető szereplője, köszönhetően a havonta bővülő repertoárnak, és a számtalan magyar nyelvű produkciónak. Az online nézőkért folyó harc azonban Magyarországon is egyre élesedik, és a folyamatosan megújuló RTL Most, valamint az egyre több szinkronos tartalmat kínáló Netflix is keresi a nézők kegyeit. Ebben a helyzetben emeli meg az HBO GO havidíját a médiavállalat.

Időbevándorlók (fotó: HBO)

A jelenleg 1490 Ft-ba kerülő online videós szolgáltatás november 21-től kezdve 26%-kal drágul, és innentől kezdve 1890 forintot kérnek majd érte havonta. “Az HBO az áremelést azzal indokolja, hogy szeretné minél több olyan minőségi saját gyártású sorozattal bővíteni a kínálatát mint amilyen a Csernobil vagy a Watchmen is volt. Emellett az HBO az európai tartalmak mennyiségét is szeretné növelni, hogy „még több olyan magasan jegyzett sorozatot mutathassunk be, mint A falkaAz árnyak, vagy épp az Időbevándorlók” – számolt be a hírről a Media1.

Az HBO GO azonban így is olcsóbb, mint a Netflix (2490-3990 Ft), vagy mint két évvel ezelőtt, ugyanis a médiavállalat az induláskor még 1990 forintot kért a GO használatáért. A platform folyamatos fejlődését mutatja az a nemrég bevezetett funkció is, melynek köszönhetően akár internet nélkül is nézhetjük kedvenc sorozatainkat, filmjeinket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint előzetesen letölteni őket felhasználói fiókunkba.

Kiemelt kép: Jelenet a Csernobil című sorozatból (fotó: HBO Magyarország)