Az RTL Klub egyik veterán sorozata a német anyacég saját gyártású krimije, a Cobra 11. Az egykoron elképesztően népszerű széria hosszú éveken át volt a vasárnap esték meghatározó pontja, a nézettségi listák éllovasa. Az utóbbi időben azonban egyre kevesebben követik már figyelemmel Semir Gerkhan és aktuális társa kalandjait, így a Cobra 11 elvesztette kiemelt hazai státuszát. A sorozat rajongóinak hol keveset, hol meglehetősen sokat kell várniuk az új epizódokra, végül azonban mindig képernyőre kerülnek Magyarországon is a friss részek. A legújabb szezon viszont már nem az RTL Klubon debütál.

A Cobra 11 2017-ben készült, magyar számozás szerinti 23. szezonja szeptember 6-án, pénteken kora délután indul hazánkban, az RTL Magyarországhoz tartozó Coolon. A sorozatcsatornán jelenleg is minden hétköznap napi három rész látható a német akciókrimiből, szeptember első hetétől kezdve azonban már vadonatúj történeteket ismerhetnek meg a rajongók. Szeptember 6-án 14 órától a dupla részes évadnyitó epizód kerül képernyőre, amelynek 16 órára lesz vége. Hacsak nem változik a Cool műsorrendje, a sorozat folytatása ugyanebben az időben minden hétköznap dupla részekkel lesz látható.

Jelenet a Cobra 11-ből (fotó: RTL Magyarország)

A szezonnyitó adásban egy titkos csoport tagjai, akik nosztalgiával gondolnak a régi NDK-ra, vissza akarják hozni az egyesítés előtti időket, és katonai puccsot terveznek. A csoport megkeresi Chilében Erich Honecker (az NDK államtanácsának elnökének) törvénytelen fiát, visszahurcolják Németországba, és elkezdődik a terv megvalósítása. Eleinte nevetségesnek tűnik, de amikor kiderül, hogy tömegpusztító fegyvert vásároltak Kubából, Semiréknek is akcióba kell lendülniük.

Kiemelt kép: Jelenet a Cobra 11-ből (fotó: RTL Magyarország)