Nemcsak azzal a jó hírrel tudunk szolgálni a Barátok közt nézőinek, hogy az RTL Klub népszerű sorozata, a Barátok közt április 27-től visszatér a főműsoridőbe, hanem azzal is, hogy a Mátyás király tér lakóihoz csatlakozik egy új arc is a tehetséges színésznő, Bánfalvy Ági személyében.

A hivatalos közlemény szerint Bánfalvy Ági Olivér (Szabó Máté) bohém, kissé szeleburdi, de nagyon jószándékú édesanyját alakítja és nem csupán fejben, hanem külsőleg is igyekezett a lehető legjobban ráhangolódni a figurára:  „Akkor szerencsés egy színész, ha a szerepe és a személyisége között van hasonlóság. Elmondhatom, hogy a Barátok köztben igazán szerencsés voltam. Tökéletesen működött a közös munka. Egy hatalmas, összeszokott, profi csapatba kerültem, melynek szinte minden tagját ismertem. Ettől biztonságban éreztem magam, felszabadultan tudtam játszani. Egy szerepre attól a pillanattól kezdve készülök, amikor kiderül, hogy megkaptam. Nagyjából tudtam, hogy milyen ruhát viselek majd, ezért jó előre beszereztem olyan színűt és stílusút, ezáltal jobban tudtam gondolatban formálni a sorozatbeli személyiségemet. A véletlen is segített, ugyanis hónapokkal ezelőtt az utcán sétálva megláttam egy korombeli hölgyet, aki éppen futott és közben zenét hallgatott. Mivel a sorozatban nekem is van egy futó jelenetem, azonnal bevillant, hogy a fülhallgató jó szolgálatot tehet. Azonnal elmentem egy boltba, csak unikornisosat találtam, így azt vettem meg. Végül szerepelt is: épp passzol a karakteremhez”. 

A színésznőnek egyébként fontos szerepet szántak a Barátok közt készítői, hiszen pár napra meglátogatja fiát, aki éppen labilis érzelmileg, mivel nem tudja, hogy elmélyítse-e a kapcsolatát Gigivel (Görgényi Fruzsina), az anyuka pedig abban igyekszik közrejárni, hogy a két fiatal egymásra találjon: “A való életben nekem is fiam van, így át tudtam érezni a helyzetet. Úgy gondolom, hogy egy okos anya nagyon figyel és segít – olykor észrevétlenül. Igyekszem én is így tenni. Butaság azt hinni, hogy a gyerek örökre a szülőé. El kell fogadni, hogy egy idő után kirepül, és örülni kell, ha társra talál, ha valaki szereti őt. Amikor pedig kicsit elakadnak, akkor finoman, de a helyes irányba terelgetni őket”.

Kiemelt kép: Szabó Máté, Görgényi Fruzsina és Bánfalvy Ági (Fotó: RTL Klub)