Sokan sokféle módon dolgozták már fel a második világháború történéseit, a Lángoló világ (World on Fire) azonban úgy próbál meg valami újat mondani, hogy egy szívbemarkoló, érzelmekkel teli történetet mond el angol, lengyel, francia, német és amerikai hétköznapi emberek életén keresztül. 

A 7 epizódosra tervezett, Peter Bowker (Baleseti sebészet, Ha hív a kötelesség) által írt minisorozatot az Epic Drama csatorna tűzi műsorára hazánkban november 10-én, vasárnap 21:00 órától, méghozzá egyből dupla részt mutatnak belőle, majd ezt követően heti egy-egy epizódot láthatnak az érdeklődők. A Lángoló világ a közlemény alapján egy meglehetősen érdekes és viharos felütéssel indít: “A háború kitörésekor, a fiatal tolmács, Harry megesküszik, hogy segít lengyel szeretőjének, Kasiának megszökni Varsóból. Hogy magyarázza ezt meg szerelmének, Loisnak, aki otthon, Manchesterben várja?”

A sorozatnak azonban nem csupán a mondanivalója, hanem a szereplőgárdája is figyelemfelkeltő, hiszen többek között Sean Bean (Trónok harca, Fekete halál, Trója), Helen Hunt (Lesz ez még így se!, Twister, Megőrülök érted) és Lesley Manville (Kurtizánok kora, Demóna) is helyet kaptak a stábban.